Απολογισμός: Το 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ

Το 5ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) θα μπορούσε δίκαια να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 2017 στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κρίσιμα συμπεράσματα, απολογισμοί για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ρόλο των ΟΤΑ και την εφαρμογή των νέων νόμων ανακοινώθηκαν στα συνεδριακά γεγονότα της διοργάνωσης. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Eoctec.

Tο 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ «Η διαχείριση αποβλήτων και η συμβολή της στην κυκλική οικονομία» χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένο και από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Συγκέντρωσε πλήθος ειδικών, επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων της Πολιτείας.

Στο διήμερο συνέδριο παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κ. Α. Μπιζά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μ. Γεράνης κ.ά.

Την πρώτη ημέρα παρακολούθησαν το συνέδριο πάνω από 400 και πλέον συμμετέχοντες από τον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec, τεύχος ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.