Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Ecotec

Ο «πρώτος» δημότης της πόλης, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλά στο Ecotec για τις πρωτοποριακές δράσεις του δήμου με ανακύκλωση, γεωθερμία, φωτοβολταϊκά, εξοικονόμηση, κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή και συνολική διαχείριση απορριμμάτων.

Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης σχεδιάζει ένα συνολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης με πολλές πτυχές και με ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Το Ecotec αποτυπώνει για πρώτη φορά όλα όσα έχουν γίνει ή θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο, μια περιοχή με σημαντικό περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλά για το Vita Green, το εδαφοβελτιωτικό που παράγει ο δήμος από τα κλαδέματα και τα απόβλητα των κήπων, το Cyclefi, το πρόγραμμα βιοαποβλήτων με τους καφέ κάδους, το πιλοτικό πρόγραμμα με τον ΕΟΑΝ, το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας από τον δημόσιο φωτισμό, αλλά και…

Αναφέρεται στη ρύπανση του Αγία Ζώνη ΙΙ και σε θέματα που αφορούν την κατάσταση που βρίσκονται οι ΟΤΑ αλλά και την συνεργασία τους με την Πολιτεία και τους φορείς της.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec, τεύχος ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.