Η ΕΒΗΕ για το Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον

Η Ενωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το κοινό για το νέο κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ ΚατΆ Οίκον μια δεύτερη ευκαιρία για να θωρακίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ενεργειακά το σπίτι του. Σε αυτή την προσπάθεια, η ΕΒΗΕ υπενθυμίζει στο κοινό μερικές σημαντικές παραμέτρους που δεν πρέπει να αγνοούνται:

-Οι τεχνολογίες ηλιοθερμίας εντάσσονται και πάλι στο πρόγραμμα, αυτή τη φορά με μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών.

-Από τον κλασσικό ηλιακό θερμοσίφωνα που για σχεδόν 50 χρόνια προσφέρει ανέξοδα και αθόρυβα ζεστό νερό σχεδόν όλο το χρόνο, μέχρι τα κεντρικά συστήματα και τις σύγχρονες εφαρμογές υποβοήθησης θέρμανσης για οικονομία στην βασική πηγή ενέργειας (πετρέλαιο, αέριο, βιομάζα, ρεύμα). Παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας.

-Η επιλογή των βασικών στοιχείων ενός ηλιοθερμικού συστήματος, ανεξαρτήτως εφαρμογής, είναι σημαντική απόφαση. Ο ηλιακός συλλέκτης που παράγει την ενέργεια και η δεξαμενή αποθήκευσης νερού που την διατηρεί είναι σημαντικό να έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αξιοπιστία.

-Το νέο Εξοικονομώ ΚατΆ Οίκον επιδοτεί μόνο πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία συνοδεύονται από τα απαραίτητα από τον νόμο πιστοποιητικά, στοιχεία απόδοσης και σημάνσεις.

-Η ΕΒΗΕ, ως ο φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο της ηλιοθερμίας και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, αποτελεί διασφάλιση ότι όλες οι απαιτήσεις της νομοθεσίας αλλά και του προγράμματος πληρούνται, μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης αλλά και τεχνικής βοήθειας των μελών της.

Τα μέλη της ΕΒΗΕ μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ebhe.gr.