Αιολικός αγώνας δρόμου

Για τους λάτρεις του βουνού αλλά και των αιολικών πάρκων διοργανώθηκε αγώνας δρόμου, το PANACHAIKO TRAIL 2018, αγώνας οποίος είχε την υποστήριξη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Τον αγώνα οργανώνει κάθε χρόνο η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναίικων και φέτος συμπεριλήφθητε στο πρόγραμμα των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, στις 15 Ιουνίου.

Ο αγώνας δρόμου PANACHAIKO TRAIL 2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

Τον αγώνα οργανώνει κάθε χρόνο η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναίικων. Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το βουνό, την αίσθηση από τις ανεμογεννήτριες στα εμβληματικά αιολικά πάρκα του Παναχαϊκού, τη θέα στη γέφυρα του Ρίου και την πόλη της Πάτρας.

Τα δύο αιολικά πάρκα Παναχαϊκού αποτελούνται από 57 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 48,5 MW τύπου Vestas και Siemens-Gamesa που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2006 και το 2009 αντίστοιχα.

Φέτος, σε μια εκδήλωση με άριστη διοργάνωση, πάνω από 200 δρομείς, ανάμεσά τους μέλη της διοίκησης και φίλοι της ΕΛΕΤΑΕΝ, ξεκίνησαν από τον οικισμό Πουρναρόκαστρο και έτρεξαν στις διαδρομές 14 χλμ. και 20 χλμ στο Παναχαϊκό όρος.

Έπαθλα στους νικητές απένειμε ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος.