ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για τους διαγωνισμούς Α.Π.Ε.

Στο Αμφιθέατρο OTE Academy, πραγματοποιείται , από το πρωί της Πέμπτης, η ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, με θέμα «Οι επενδύσεις Α.Π.Ε. -και ειδικότερα αιολικών πάρκων- ενώπιον των διαγωνισμών και του νέου μηχανισμού στήριξης». Πρόκειται για μια διαβούλευση και εκπαίδευση ενόψει της πρώτης προκήρυξης για τους διαγωνισμούς, με τη συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τον τομέα της ενέργειας.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο, στο πρώτο μέρος της ημερίδας, οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα και της ΡΑΕ θα συζητήσουν και θα θέσουν το πλαίσιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων υπό το νέο καθεστώς.

Το πρώτο μέρος απευθύνεται σε υψηλά και μέσα στελέχη των επιχειρήσεων και του κλάδου της αιολικής ενέργειας που ασχολούνται με την χρηματοδότηση και δανειοδότηση των επενδύσεων.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει:

- αναλυτική παρουσίαση της πρώτης προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και απαντήσεις συγκεκριμένων αποριών και ερωτήσεων,

- πρακτική εξάσκηση και on line εκπαίδευση επί του πληροφοριακού συστήματος του διαγωνισμού με προσομοίωση δημοπρασίας.

Το δεύτερο μέρος απευθύνεται σε στελέχη του κλάδου και των επιχειρήσεων που αναμένεται να θέσουν πρακτικές και λεπτομερείς ερωτήσεις που θα αφορούν την προκήρυξη με στόχο την άντληση από τη ΡΑΕ χρηστικών πληροφορικών και διευκρινίσεων.

Η ημερίδα που παρακολούθησε το περιοδικό Ecotec,και θα συμπεριλάβει τα σημαντικότερα σημεία στην έντυπη έκδοση, ολοκληρώνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην φωτό, ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών Διαδικασιών έργων Α.Π.Ε., Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βρίσκεται στο βήμα, και στο πάνελ των ομιλητών, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος και ο Αθανάσιος Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής της CosmoONE.