Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΕΦωτοβολταϊκάSolarHub EU Project: Για start-ups στην ηλιακή ενέργεια

SolarHub EU Project: Για start-ups στην ηλιακή ενέργεια

Το SolarHub EU Project, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ ανακοινώνει το SolarHub Acceleration Program, ένα πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις και start-ups, επιχειρηματίες και ερευνητικές ομάδες που εργάζονται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Το πρόγραμμα διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2024 και αφορά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ιδεών και ένταξης στην αγορά καινοτομιών σχετικών με την ηλιακή ενέργεια.

Στόχος του προγράμματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της έρευνας και της αγοράς, και να παράσχει τεχνική υποστήριξη, καθοδήγηση, πρόσβαση σε υποδομές έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να επιταχύνουν την είσοδο της καινοτόμου ιδέας τους στην αγορά. Το πρόγραμμα προσφέρει, δωρεάν, στους συμμετέχοντες τα ακόλουθα:

  • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την επιχειρηματικότητα και καθοδήγηση από ειδικούς,
  • Συμμετοχή σε εξειδικευμένα workshops για την ολοκλήρωση και τελειοποίηση της ιδέας τους,
  • Ευκαιρίες δικτύωσης με επαγγελματίες του κλάδου και πιθανούς συνεργάτες,
  • Υποστήριξη για την αναζήτηση ευκαιριών χρηματοδότησης και
  • Πρόσβαση σε προκαταρκτικά σχέδια αντίστοιχων ιδεών ώστε να επιταχύνει την δημιουργική διαδικασία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα μοναδικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη νέων λύσεων ηλιακής ενέργειας.

Προθεσμία υποβολής: 30 Απριλίου 2024.

Υποβολή αιτήσεων:  https://www.f6s.com/solarhub-ignition-2024/apply.

Στο έργο συμμετέχουν 21 εταίροι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Γερμανία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Το πρόγραμμα

Το έργο SolarHub – “A Greek-Turkish Solar Energy Excellence Hub to Advance European Green Deal” («Eλληνοτουρκικός Κόμβος Αριστείας Τεχνολογιών Ηλιακής Ενέργειας για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας»), χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Horizon Europe (HORIZON), έχει ως στόχο να ενισχύσει τις διασυνδέσεις μεταξύ 5 ελληνικών και τουρκικών περιοχών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και να τις επεκτείνει σε ένα διασυνοριακό κόμβο αριστείας ηλιακής τεχνολογίας, με έμφαση στις γεωργικές εφαρμογές. Στο έργο συμμετέχουν 21 εταίροι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Γερμανία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ