Ενεργειακή Απόδοση: Σημαντικές επισημάνσεις και προτάσεις του προέδρου του ΤΕΕ στη Βουλή

 

Ο Γιώργος Στασινός στη Βουλή για το νομοσχέδιο ενεργειακής εξοικονόμησης του ΥΠΕΝ, πρότεινε 6 μέτρα, ένα εκ των οποίων αφορά τις αμοιβές για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τα Ενεργειακά  Πιστοποιητικά, που πρέπει να ειναι αντάξιες του έργου τους, και της σημασίας του ρόλου τους στην ενεργειακή εξοικονόμηση:

  • Αύξηση αμοιβών για Ενεργειακές Επιθεωρήσεις και Ενεργειακά Πιστοποιητικά
  • Άμεση ενεργοποίηση του θεσμού των πιστοποιημένων Περιβαλλοντικών Ελεγκτών
  • Κίνητρα και για τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στις ενεργειακές και στατικές ανακαινίσεις κτιρίων
  • Χρηματοδοτικά προγράμματα για ιστορικά κτίρια και μνημεία του δημοσίου
  • Να γίνει πραγματικά μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ.
  • Τόνισε τη συνεργασία ΥΠΕΝ-ΤΕΕ και τη συμβολή του ΤΕΕ σε ΚΕΝΑΚ και νέο «Εξοικονομώ»

Οπως ανέφερε ο κ. Στασινός, οι αμοιβές για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τα Ενεργειακά  Πιστοποιητικά, πρέπει να ειναι αντάξιες του έργου τους, και της σημασίας του ρόλου τους στην ενεργειακή εξοικονόμηση.

Εαν ακόμη βασικό συστατικό των προτάσεων του ήταν η άμεση ενεργοποίηση του θεσμού των πιστοποιημένων Περιβαλλοντικών Ελεγκτών, ώστε να αρχίσουν έλεγχοι στο πεδίο, όπως επίσης επέκταση των φορολογικών κινήτρων που ήδη ισχύουν και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις ενεργειακές και στατικές ανακαινίσεις κτιρίων.

Αυτά και αρκετά άλλα που θα συμπεριλαμβάνονται στην ύλη του Ecotec, στο τεύχος Οκτωβρίου, πρότεινε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, ασκώντας παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,που αφορά στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2018/2002, για την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ελέγξτε επίσης

ΑΠΟΨΕ: Η 4η Απονομή Βραβείων σε Έλληνες Εφευρέτες-Οι ΑΠΕ έχουν τον εκπρόσωπο τους- Το ΤΕΕ στηρίζει τα βραβεία Ελλήνων Εφευρετών του ΟΒΙ

Ο ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) ανακοίνωσε τους εφευρέτες που διακρίθηκαν μετά από αξιολόγηση 200 περίπου …

Τα Περιοδικά μας