ΑρχικήΕιδήσειςEκδηλώσειςHeat & Climate Extremes Forum: Για ισχυρούς δεσμούς στις Κλιματικές Αλλαγές

Heat & Climate Extremes Forum: Για ισχυρούς δεσμούς στις Κλιματικές Αλλαγές

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών,  το Forum διοργανώνεται από τη Mindworks Lab και τη Reos Partners, με την υποστήριξη του European Climate Foundation (ECF) και σε συνεργασία με τη μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ως επιστημονικό εταίρο.

Στόχο έχει να φέρει κοντά ειδικούς και επαγγελματίες από τον χώρο της κλιματικής επιστήμης, των δημόσιων θεσμών, της Κοινωνίας των Πολιτών, της υγείας, της οικονομίας, των ΜΜΕ και των τοπικών κοινοτήτων, ώστε να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα απέναντι σε συνθήκες ακραίας ζέστης, αλλά και σε άλλους αλληλένδετους κλιματικούς κινδύνους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Με κεντρική θεματική το «From Extreme Heat to Systemic Risk», το Forum ξεκινά από μια απλή παραδοχή: καθώς τα ακραία κλιματικά φαινόμενα επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο όχι μόνο την υγεία και το περιβάλλον, αλλά και τα συστήματα τροφίμων, την οικονομία και την καθημερινή ζωή, η ετοιμότητα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται από κάθε τομέα ξεχωριστά. Χρειαζόμαστε ισχυρότερες συνδέσεις ανάμεσα στην επιστημονική γνώση, τους θεσμούς, τις κοινότητες και τους οργανισμούς που μπορούν να συμβάλουν στη μετατροπή της γνώσης σε δράση.

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας, κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://heat-climate-change-forum.vercel.app/#register

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ