Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠροστασία Περιβάλλοντος«Αινείας 2023», στη Χαμολιά Βραυρώνας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

«Αινείας 2023», στη Χαμολιά Βραυρώνας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Η Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποίησε  Άσκηση Πεδίου  «Αινείας 2023», στην περιοχή Χαμολιάς Βραυρώνας της Π.Ε Ανατ. Αττικής. Η Άσκηση έγινε με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ επίσης συμμετείχαν η Γενική Επιθεώρηση Δασών Αττικής, το Δασαρχείο Πεντέλης, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος  Μαρκοπούλου Μεσογαίας και μέλη Εθελοντικών Ομάδων.

Οι Αντικειμενικοί Στόχοι της άσκησης ήταν οι εξής:

-Η δοκιμασία και βελτίωση της απαιτούμενης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων οργανισμών.

– Η βελτίωση του συντονισμού, των επικοινωνιών και της διαχείρισης πληροφορίας.

– Ο προσδιορισμός και η εκτίμηση των απαραίτητων πόρων (ανθρώπινων και υλικών).

– Η δοκιμασία της διαδικασίας σύγκλησης και λειτουργίας Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στο χώρο του συμβάντος

– Η Δημιουργία προϋποθέσεων προσομοίωσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπου η λήψη αποφάσεων γίνεται υπό συνθήκες αυξημένης πίεσης.

 

Την άσκηση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλης, ενώ την έναρξη της κήρυξε ο Δρ. Νίκος Πασσάς, Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η διενέργεια των ασκήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα συνιστά την πιο ασφαλή μέθοδο για την εκπαίδευση και αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, επάρκειας, αλλά και του επιτυχούς συντονισμού των φορέων που καλούνται να διαχειρισθούν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτές τις μάχες κανείς δεν περισσεύει».

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Η ενίσχυση

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί και με άλλα εργαλεία, με στόχο να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν το δύσκολο έργο του, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση πολιτών και εθελοντών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.[/box]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ