Αναδάσωση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Κουτσουπιές, χαρουπιές, δάφνες και κυπαρίσσια θα φυτευτούν άμεσα στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα δενδροφύτευσης. Τα συγκεκριμένα δένδρα, τα οποία είναι βραδυφλεγή,  μπορούν να αποτελέσουν φυσική ασπίδα προστασίας στην ζώνη μεταξύ του αστικού ιστού και του δάσους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Συνολικά, ο δήμος έχει προμηθευτεί δωρεάν 1.500 δέντρα από το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας.

Στη πρώτη φάση, ολοκληρώθηκε δεντροφύτευση 900 δέντρων στη περιοχή Χέρωμα της Δ.Ε. Βάρης, περιμετρικά στο βουνό και στο σημείο όπου ξεκίνησε πέρσι η φωτιά.

Η αναδάσωση έγινε με τη στήριξη του Συλλόγου Χερώματος Βάρης “Νυμφόληπτος” και από τα δέντρα που φυτεύτηκαν, τα 500 διατέθηκαν από το Δήμο, τα 365 δέντρα ήταν δωρεά του ΣΠΑΥ και 100 δέντρα ήταν προσφορά δημοτικού υπαλλήλου της Πολιτικής Προστασίας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται φυτεύσεις και αναδασώσεις στο περιαστικό πράσινο και σε αλσύλλια στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης και Δ.Ε. Βούλας, με στόχο να ενισχυθεί ο δασικός χαρακτήρας τους.

 

Ελέγξτε επίσης

Σηματοδότες εξοικονόμησης στην παραλιακή λεωφόρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης ιστών φωτεινής σηματοδότησης με νέους γαλβανισμένους ιστούς αλλά και των …

Τα Περιοδικά μας