Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑνακύκλωσηΑποχώρηση Νίκου Χιωτάκη από τον ΕΟΑΝ-Η δήλωση του

Αποχώρηση Νίκου Χιωτάκη από τον ΕΟΑΝ-Η δήλωση του

Παρά το γεγονός πως προτάθηκε στον κ. Νίκο Χιωτάκη, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, η ανανέωση της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου για την επόμενη τριετία, ο κ. Χιωτάκης πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Οργανισμό για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις προσεχείς τοπικές εκλογές που θα γίνουν στη χώρα μας τον Οκτώβριο.

Σε δήλωση του, κατά την αποχώρηση του, ο κ. Χιωτάκης, ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα αλλά και τον προκάτοχο του κ. Κωστή Χατζηδάκη, που του εμπιστεύτηκαν από το 2019, στην αρχή τη θέση του Προέδρου του ΕΟΑΝ και στη συνέχεια αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και όλους τους συνεργάτες του στον Οργανισμό που συνέβαλαν αποφασιστικά έτσι ώστε τα αποτελέσματα των δράσεων για την ανακύκλωση και τη λειτουργία των Συλλογικών Συστημάτων να έχουν θετικό πρόσημο.

«Αυτά τα τρία χρόνια προσπάθησα να συμβάλω στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, των Δήμων, των ΦοΔΣΑ, των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, της «αγοράς» της ανακύκλωσης, των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων αλλά πρωτίστως των, κάθε ηλικίας, συμπολιτών μας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την ορθή λειτουργία και την εφαρμογή της σύγχρονης νομοθεσίας, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των απορριμμάτων καθημερινή συνήθεια και να αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των πλαστικών. Προσπάθησα να συμβάλω επίσης στην αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς κάθε πολίτη με στροφή προς την κυκλική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας μας» ανέφερε ο κ. Χιωτάκης.

Τα αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματα έχουν θετικό πρόσημο σίγουρα, αφού σήμερα λειτουργούν νόμιμα όλα τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και αυξήθηκε η ανακύκλωση μεσοσταθμικά στα επτά ρεύματα αποβλήτων περισσότερο από 10% αυτά τα τρία χρόνια. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει όλοι να επιταχύνουμε για να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί ως το 2030».

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ευχαρίστησε ακόμη και όλες τις Διοικήσεις των ΣΣΕΔ, τους ΦοΔΣΑ και βέβαια την ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας για την συνεργασία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ