ΑρχικήΕιδήσειςΑθήνα: Πάνω από 3.700 δέντρα προστέθηκαν μέσα σε 2,5 χρόνια σε 129 γειτονιές

Αθήνα: Πάνω από 3.700 δέντρα προστέθηκαν μέσα σε 2,5 χρόνια σε 129 γειτονιές

Και τα δέντρα είναι μετρήσιμο ποσοστό, ειδικά όταν αποτελούν αναγκαιότητα σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Αθήνας, με το τσιμέντο να κυριαρχεί. Η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας προέβη στον δικό της απολογισμό και τονίζει με έμφαση πως η συνέχεια θα είναι το ίδιο δυνατή: τα τελευταία 2,5 χρόνια, συνολικά φυτεύτηκαν 3.733 δέντρα και περίπου 30.000 θάμνοι, προσθέτοντας πράσινο στις γειτονιές και περισσότερο οξυγόνο στην πόλη.

Και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, το πράσινο ενισχύεται με δέντρα που είναι σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον της Αθήνας: Νεραντζιές, ακακίες, ιβίσκοι, ελιές, πλατάνια, μουριές, πικροδάφνες και πεύκα είναι ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά είδη δέντρων που ομορφαίνουν την πόλη, προσφέρουν ανάσες δροσιάς και συμβάλλουν στη βιωσιμότητά της.

Για την βελτίωση του μικροκλίματος και για να μειωθούν οι υψηλές και αφόρητες θερμοκρασίες του καλοκαιριού οι υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Αθηναίων ενίσχυσαν φέτος τις φυτεύσεις, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με 1.700 νέα δέντρα και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, από τις αρχές του χρόνου (έως και τον Μάιο).

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, απελευθερώνοντας χώρους και προσθέτοντας πράσινο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για τους Αθηναίους και κάνοντας την πόλη μας βιώσιμη για τις μελλοντικές γενιές», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κλιματικής αλλαγής και πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας αναφέρει: «Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων εργάζονται εντατικά για να πετύχουν τον στόχο που έχει θέσει η δημοτική μας αρχή: Να ομορφύνουν τις γειτονιές με περισσότερα δέντρα, να προσφέρουν περισσότερο οξυγόνο στους Αθηναίους. Η προσπάθεια συνεχίζεται δυναμικά».

Πράσινο παντού…

Κάθε έργο που σχεδιάζεται ή εκτελείται αυτή την περίοδο στην πόλη έχει ως γνώμονα τη διατήρηση και ενίσχυση του πρασίνου. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το έργο ανάπλασης της Πανεπιστημίου, κατά το οποίο 80 νέα μεγάλα δέντρα θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα του πιο κεντρικού δρόμου της πόλης.

Με απόλυτο σεβασμό στο πράσινο, θα πραγματοποιηθούν τα έργα της “Γραμμής 4” του Μετρό στην Αθήνα, με 2.700 νέα δέντρα, τα οποία προγραμματίζεται να φυτευτούν.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του πρασίνου, σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις των πάρκων «τσέπης» που υλοποιούνται στις αθηναϊκές γειτονιές μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ