Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης με τον Γ.Γ του Υπουργείο κ. Αραβώση.

Αξιολόγηση ΟΟΣΑ για περιβαλλοντικές επιδόσεις της Ελλάδας-Κ. Χατζηδάκης: Ευρωπαϊκά κονδύλια άνω των 10 δισ. ευρώ για «πράσινες» δράσεις

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη, η αξιολόγηση του ΟΟΣΑ, αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε πολλούς τομείς, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα υλοποιεί ένα φιλόδοξοσχέδιο «πράσινης»μετάβασης. Το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια άνω των 10 δις ευρώ που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Μάλιστα, στο ποσό αυτό δεν λαμβάνονται υπόψη τα χρήματα που θα προέλθουν από τα Περιφερειακά Προγράμματα ούτε τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Πρόκειται για την τρίτη Αξιολόγηση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της Ελλάδας. Οι προηγούμενες πραγματοποιήθηκαν το 2000 και το 2009. Η Αξιολόγηση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της χώρας από το 2009. Οι επιθεωρούσες χώρες ήταν το Ισραήλ και η Πορτογαλία.

Όλες οι αναφορές και περισσότερες πληροφορίες είναι

διαθέσιμες στον ιστότοπο του EPR: http://oe.cd/epr

Δείτε εδω την Έκθεση του ΟΟΣΑ για τις Περιβαλλοντικές Επιδόσεις της Ελλάδας και τα highlights στα ελληνικά

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec.

 

Ελέγξτε επίσης

Οι επενδυτικές προτάσεις για τις λιγνιτικές περιοχές

Σχεδόν 200 δημόσιες και ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις για την δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών θα …