Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΕBayWa r.e.: Η Δρ. Mihaela Seidl αναλαμβάνει καθήκοντα CFO

BayWa r.e.: Η Δρ. Mihaela Seidl αναλαμβάνει καθήκοντα CFO

Η BayWa r.e. ανακοινώνει ότι η Δρ. Mihaela Seidl αναλαμβάνει καθήκοντα Οικονομικής Διευθύντριας (Chief Financial Officer) και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Mihaela διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και έχει αναλάβει ηγετικούς ρόλους σε πολλούς κρίσιμους κλάδους, όπως η Ενέργεια, η Πληροφορική και η Υγεία. Έχει αναλάβει εκτελεστικές και εποπτικές θέσεις σε διοικητικά συμβούλια και έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στις κεφαλαιαγορές, τη στρατηγική και τον μετασχηματισμό, τον οικονομικό έλεγχο, τα χρηματοοικονομικά, τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές.

Ο Matthias Taft, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa r.e. AG, σχολίασε: “H BayWa r.e. έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη για την εταιρεία. Στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ των έργων που θα αναπτύσσουμε έως το 2026 και να αυξήσουμε το χαρτοφυλάκιο των ανεξάρτητων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας (IPP) σε 3 GW έως το 2028. Η εκτεταμένη εμπειρία της Mihaela θα αποδειχθεί ανεκτίμητη για την υλοποίηση αυτών των στόχων και είναι μεγάλη χαρά να την καλωσορίζουμε στην οικογένεια της BayWa r.e.”.

Πριν από την ένταξή της στην ομάδα της BayWa r.e., η Mihaela εργάστηκε ως Οικονομική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ESG Group. Πριν από αυτό, εργάστηκε για 15 χρόνια στη General Electric, όπου κατείχε πολλές ανώτερες διευθυντικές θέσεις, με πιο πρόσφατη τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας του τμήματος Διανομής Ισχύος.

Δηλώσεις

“Η παγκόσμια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξελίσσεται, αλλά για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, ο ρυθμός ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να αυξηθεί σημαντικά”, προσθέτει η Δρ Mihaela Seidl. “Είμαι ενθουσιασμένη που θα γίνω μέρος της παγκοσμίως επιτυχημένης πορείας της BayWa r.e. και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους πολλούς, αφοσιωμένους και γεμάτους πάθος για τη δουλειά τους ανθρώπους της εταιρείας και να υποστηρίξω την BayWa r.e. στην περαιτέρω αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξής της”.

Το ρεκόρ

Το 2022 ήταν ένα ακόμη έτος ρεκόρ για την BayWa r.e. με αύξηση τόσο των εσόδων στα 6,5 δισ. ευρώ όσο και του EBIT στα 230,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανέπτυξε και πούλησε αιολικά και ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 764,5 MW. Επιπλέον, η BayWa r.e. διεύρυνε το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της ως ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP) σε 30 αιολικά και ηλιακά πάρκα με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 930 MW. Ο στόχος είναι να τριπλασιαστεί ο όγκος της τρέχουσας δραστηριότητας έργων έως το 2026 και να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο IPP σε 3 GW έως το 2028.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Σχετικά με την BayWa r.e. AG (BayWa r.e.):

Απο τους παγκόσμιοι ηγέτες στην ανάπτυξη έργων, την παροχή υπηρεσιών, την εμπορική διανομή και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, έχοντας συνεισφέρει πάνω από 5 GW ενέργειας στο δίκτυο και διαχειρίζεται έργα άνω των 10 GW. Είναι επίσης Ανεξάρτητος Παραγωγός Ενέργειας με δραστηριότητα που επεκτείνεται στην εμπορία ενέργειας.  Η BayWa r.e. συνεργάζεται με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για την παροχή εξατομικευμένων λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Λειτουργώντας με 100% ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, έχει βασικούς πυλώνες προσανατολισμού για να διαμορφώσει ενεργά το μέλλον της ενέργειας σε ένα ποικιλόμορφο, δίκαιο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον. Μέτοχοί της είναι η BayWa AG, μια παγκόσμια εταιρεία με 27,1 δισεκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών, και η Energy Infrastructure Partners, ηγέτης στις επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές.[/box]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ