Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλιματικές ΑλλαγέςΔιαδικτυακό σεμινάριο για ελαιόλαδο και κλιματική αλλαγή

Διαδικτυακό σεμινάριο για ελαιόλαδο και κλιματική αλλαγή

Η σύμπραξη του έργου ΕΛΙΑΔΑ διοργανώνει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, 10.30-13.00, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Αξιοποίηση γενετικού υλικού και βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις  για την κλιματική αλλαγή και την παραγωγή ελαιόλαδου με υψηλή διατροφική αξία».

Θεματολογία:

  • Μοριακός και μορφολογικός χαρακτηρισμός ποικιλιών ελιάς
  • Ποικιλίες ελιάς και κλιματική αλλαγή
  • Πειραματικές διαδικασίες για την αντοχή σε αβιοτικές καταπονήσεις
  • Ποικιλίες ελιάς και ποιότητα ελαιόλαδου

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές στο επιστημονικό πεδίο τη γεωπονίας, βιοτεχνολογίας και της τεχνολογίας τροφίμων.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι υψηλού επιπέδου ερευνητές και έμπειροι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη σύμπραξη του έργου ΕΛΙΑΔΑ. Κύριοι εισηγητές θα είναι ο κύριος Παναγιώτης Καλαϊτζής, Ερευνητής από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και ο κύριος Πολυδεύκης Χατζόπουλος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας.

Συμπερασματικά, το έργο ΕΛΙΑΔΑ προσεγγίζει το θέμα του μοριακού χαρακτηρισμού των Ελληνικών ποικιλιών ελιάς ολιστικά. Από την ταυτοποίηση νέων ποικιλιών και τα βιομόρια τα οποία εμπλέκονται στην αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου έως και τις διαδικασίες παραγωγής ελαιόλαδου.

Δήλωση συμμετοχών:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ