Διεθνές συνέδριο για τα πλαστικά και την ανακύκλωση στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος-Το Ecotec χορηγός επικοινωνίας

Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» διοργανώσει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Plastics and Recycling: The Roadmap to Climate Neutrality» (Πλαστικά και Ανακύκλωση: Ο οδικός χάρτης προς την Κλιματική Ουδετερότητα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Το Διεθνές Συνέδριο θα αρχίσει στις 17:30 και θα παρουσιαστεί η επικαιροποιημένη μελέτη του «Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών» για τη ελληνική βιομηχανία πλαστικών, η οποία θα διερευνήσει τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Η μελέτη

Με την μελέτη αυτή του «Ι.Ο.Β.Ε.» θα επαναξιολογηθεί η ευρύτερη συνεισφορά της βιομηχανίας πλαστικών στην ελληνική οικονομία, θα εξεταστούν διεξοδικά οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητά της και θα διατυπωθούν προτάσεις σχετικά με πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα και σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν και τρεις διεθνείς πρωτοβουλίες, που βρίσκονται στον πυρήνα της βιώσιμης ανάπτυξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πλαστικών. Η πλατφόρμα «MoRE», το πρόγραμμα πιστοποίησης «PolyCert Europe» και το πρόγραμμα «Operation Clean Sweep».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και δύο χρήσιμες παρουσιάσεις για τα μέλη του «Σ.Β.Π.Ε.» και όχι μόνο.

Χαιρετισμούς στο Διεθνές Συνέδριο θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων ενώ έπειτα από τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα καταγραφούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία πλαστικών προς την Κλιματική Ουδετερότητα το 2050.

Εξέχουσες προσωπικότητες θα συζητήσουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας πλαστικών και θα συνεισφέρουν γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού του και θα ανακοινωθεί επίσημα στην ιστοσελίδα του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» (www.ahpi.gr).

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων θα χρειαστεί επιβεβαίωση της συμμετοχής στο email info@ahpi.gr και το τηλέφωνο 210 7794519 (09.00-17.00).

Οι εταιρείες

Εταιρείς θα παρουσιάσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε επιχειρήσεις  αλλά και καινοτόμα προσέγγιση στην αξιοποίηση των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών

 

Ελέγξτε επίσης

«Βιομηχανία: Ενεργειακά δεδομένα και προκλήσεις» στην 40η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Η αγωνία της βιομηχανίας για το ενεργειακό κόστος, οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και μείωσης της …

Τα Περιοδικά μας