Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τα εγκαίνια του συστήματος.

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Λειτουργεί το πρώτο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση

Εχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πλέον όσοι ενδιαφέρονται μπορούν με μία πολύ απλή διαδικασία να κάνουν χρήση των ηλεκτρικών κοινόχρηστων αυτοκινήτων του Δήμου για να απολαύσουν μία βόλτα, να κάνουν τις δουλειές τους ή απλώς να βιώσουν την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και Android, αναζητώντας το VVV eCarSharing, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης καθώς και της ταυτότητας τους και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

Η χρέωση

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 € / δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20€ / μήνα ή 180€ / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1,00 € / δέκα λεπτά, δηλαδή με 6 -9 ευρώ ανά ώρα.

Σημειώνουμε πως η χρήση ξεκινάει από το σταθμό φόρτισης που βρίσκεται στο Δημοτικό Παρκινγκ στην Πλατεία Ιμίων στη Δ.Ε. Βούλας και ο χρήστης οφείλει να παραδώσει το αυτοκίνητο στην ίδια θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο χρήστης επιλέξει να κλειδώσει και να παραδώσει το αυτοκίνητο σε άλλη θέση υπάρχει σχετική χρέωση η οποία ανέρχεται στα 10€ αν το όχημα παραδοθεί στη ζώνη Α (εντός των ορίων του Δήμου) και  20€ αν παραδοθεί στη ζώνη Β (παραλιακή ζώνη από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέχρι τα όρια του Δήμου Πειραιά).

Σε κάθε χρήση παρακρατείται από τη δηλωμένη κάρτα του χρήστη χρηματική εγγύηση ύψους 300€ τα οποία αποδεσμεύονται μετά την ολοκλήρωση την χρήσης και τον έλεγχο του αυτοκινήτου από το τεχνικό επιτελείο. Σημειώνουμε πως τα αυτοκίνητα διαθέτουν αντισηπτικό υγρό για τους χρήστες και μετά από κάθε μίσθωση θα γίνεται απολύμανση τους.

Οι αναλυτικοί όροι χρήσης της υπηρεσίας είναι διαθέσιμοι μέσω της εφαρμογής VVV eCarSharing.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Άμεση αντίδραση σε αυθαίρετο κλάδεμα 42 δέντρων

Όταν διαπιστώθηκε αυθαίρετο κλάδεμα 42 αλμυρικιών από ιδιώτη, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από κανένα αρμόδιο …

Τα Περιοδικά μας