Δήμος ΒΒΒ: Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο απέραντο γαλάζιο…-Οι πολίτες σε επαφή με την πράσινη καινοτομία

Από Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Ιουνίου, από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00 όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά από κοινού με τους εθελοντές εταιρειών, μπορούν να συμμετάσχουν σε μια εβδομαδιαία δράση που έχει στο επίκεντρο την ανίχνευση και συλλογή αποβλήτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της εταιρεία κυκλικής οικονομίας Polygreen και της εταιρείας τροφίμων και ποτών, Nestlé Ελλάς να διοργανώσουν το WE SEA MORE 2.

Οι δύο εταιρείες υλοποιούν το πρόγραμμα από κοινού για δεύτερη χρονιά με πεδίο εφαρμογής του προγράμματος, το θαλάσσιο οικοσύστημα της παραλίας του Αγίου Νικολάου (μικρό Καβούρι) και της Β’ Πλαζ Βούλας.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα WE SEA MORE

Στόχος της δράσης αυτής είναι η χαρτογράφηση των αποβλήτων με καινοτόμες μεθόδους στην επιφάνεια, το βυθό και την ακτή του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής, η συλλογή και η ανακύκλωση τους. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε τρία στάδια: τη χαρτογράφηση των αποβλήτων, τη συλλογή και τη μετέπειτα διαλογή και ανακύκλωση τους. Το στάδιο της χαρτογράφησης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία UcanDrone.

Η συλλογή των αποβλήτων στη ξηρά θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό της Polygreen και της συνεργαζόμενης εταιρίας Polyeco, καθώς και από εθελοντές της Nestlé Ελλάς και του Δήμου ενώ παράλληλα έμπειροι δύτες της εταιρείας Divers’ World θα απομακρύνουν τα απόβλητα από το βυθό, τα οποία θα έχουν στιγματιστεί σε χάρτες από το πρώτο στάδιο της καταγραφής. Τα απόβλητα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν από την Polyeco στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις της για περαιτέρω αξιοποίηση και διαχείριση.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Βουλιαγμένη: Ανοίγουν οι πόρτες… για τον καφέ κάδο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της Βουλιαγμένης συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα Καφέ Κάδου και σε …

Τα Περιοδικά μας