Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕγκαινιάστηκε σύγχρονη βιοκλιματική πλατεία στη Δάφνη

Εγκαινιάστηκε σύγχρονη βιοκλιματική πλατεία στη Δάφνη

Το έργο, προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε  από την Περιφέρεια Αττικής με 6,985 εκατομμύρια ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου Δάφνης Υμηττού  με 915 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Διεύρυνση των πεζοδρομίων
  • Κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης
  • Πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής
  • Οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων
  • Διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης
  • Ομοιόμορφο φωτισμό
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού
  • Επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε τρεις φάσεις, με την πρώτη φάση να αφορά στην πλατεία Δημαρχείου και τους παρακείμενους πεζόδρομους.

Θερμές ευχαριστίες διατυπώθηκαν από τον απερχόμενο Δήμαρχο Τ. Μπινίσκο, το νέο δήμαρχο  Ν. Τσιλίφη αλλά και το Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και πρώην Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκη. Όπως επισήμαναν, η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προσωπικά του Γ. Πατούλη ήταν καθοριστική για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο το οποίο πλέον χαίρονται όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

 

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον απερχόμενο  δήμαρχο Τ. Μπινίσκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Νέος Δήμαρχος Ν. Τσιλίφης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Δηλώσεις:

«Η αναβάθμιση της πλατείας Δημαρχείου Δάφνης είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητά της περιοχής. Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε την υλοποίηση ενός ώριμου έργου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό έργο τις υποδομές του οποίου μπορούν να χαίρονται όλοι οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά και συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Για εμάς, η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου του αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ