Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηEκκίνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης-To όραμα της μελετητικής ομάδας που αναλαμβ...

Eκκίνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης-To όραμα της μελετητικής ομάδας που αναλαμβάνει το έργο είναι «πράσινο»

Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα, στα Φηρά Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την εκκίνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης – το οποίο ανέλαβε μελετητική ομάδα με επικεφαλής τη «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί».

Για την μεγάλη ευθύνη, την σπουδαιότητα του μελετητικού έργου αλλά και το όραμα για το μέλλον ενός παγκόσμιου τουριστικού προορισμού και μεγάλου κεφαλαίου για την χώρα, στον συγκεκριμένο τομέα, μίλησε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Ν. Σαμαράς.

O κ. Σαμαράς

«Βασικές υποδομές, όπως, η ύδρευση, η αποχέτευση, τα απορρίμματα, η ρύπανση γενικότερα, φυσικά το οδικό δίκτυο, ο κυκλοφοριακός φόρτος, οι μεταφορές, τα logistics, οι λιμενικές υποδομές, η ενέργεια, το περιβάλλον, η έλλειψη στέγης, δλδ η έλλειψη κατοικίας -για τους εργαζόμενους στον τομέα κυρίως του τουρισμού, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους- όπως και άλλες υποδομές θα πρέπει όχι απλά να εξετασθούν στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, αλλά να μελετηθούν με τρόπο, που να είναι καινοτόμος και πρωτοποριακός, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, ώστε τελικά να ενισχύσουμε αυτές τις υποδομές για να αυξήσουμε και τη φέρουσα ικανότητα του νησιού».

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να αποκτήσει η Σαντορίνη «πράσινα» και «έξυπνα» χαρακτηριστικά, που θα ενισχύσουν και θα διατηρήσουν στο χρόνο αυτή τη μοναδικότητά της. Εκτός των άλλων, ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τον στόχο του μεγάλου μελετητικού έργου, το νησί, να πρωτοπορήσει στην κλιματική ουδετερότητα.

 

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Δημάρχου Θήρας, κ. Αντώνιου Σιγάλα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκου Ταγαρά, του Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθυμίου Μπακογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιου Λεονταρίτη και του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση.[/box]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ