ΑρχικήΕιδήσειςΈκτακτη Σύσκεψη για να μην υπάρχουν μπλάκ άουτ- Ο ΥΠΕΝ στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ-Ποιες οι οδηγίες...

Έκτακτη Σύσκεψη για να μην υπάρχουν μπλάκ άουτ- Ο ΥΠΕΝ στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ-Ποιες οι οδηγίες για τους πολίτες

Το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, την Κυριακή 1 Αυγούστου, προκειμένου να συντονίσει σύσκεψη που για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δοκιμάζεται από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

Καθώς οι καταναλώσεις ηλεκτρικού είναι πρωτοφανής, η Πολιτεία αλλά και οι ηλεκτροπαραγωγοί θα συντονίσουν τις ενέργειες τους έτσι ώστε διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες, όταν αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο του καύσωνα.

Οδηγίες προς τους πολίτες

-Λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

-Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

-Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

-Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Η σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.[/box]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ