Ενεργειακή αυτονομία στο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης. Το έργο, χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά την κατασκευή ανοιγόμενου στεγάστρου για  ενεργειακή αυτονομία και αντιανεμική προστασία, καθώς επίσης και τη συνολική βελτίωση των υποδομών της πισίνας και των 3 βοηθητικών εγκαταστάσεων περιμετρικά αυτής, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου και τη λειτουργία του όλο το χρόνο.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφει από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτσο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινού.

Εκτός των άλλων έχει συμπεριληφθεί και η τοποθέτηση συστήματος υαλοπετασμάτων, στο πνεύμα των ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων, της ενεργειακής απόδοσης και την βιώσιμης ανάπτυξης που βοηθούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους αθλητικούς χώρους.

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

« Είναι μια σημαντική μέρα, κατά την οποία μαζί με τον Αθανάσιο Ζούτσο υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή ενός σύγχρονου στεγάστρου στο μέχρι τώρα ανοιχτό Κολυμβητήριο Παλλήνης. Ένα έργο, που εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία που έχουμε με τον έμπειρο Δήμαρχο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο Παλλήνης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εξαιρετική μας συνεργασία μέχρι σήμερα και να τον διαβεβαιώσω ότι, ασφαλώς, αυτό δεν θα είναι το τελευταίο έργο που πραγματοποιούμε, αλλά θα έχουμε και συνέχεια με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση και άλλων έργων».

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παλλήνης τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη για την έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του Ανοιγόμενου Ενεργειακού Στεγάστρου του Κολυμβητηρίου Παλλήνης. Είναι ένα έργο πρωτοπόρο και θα μας επιτρέψει να λειτουργούμε το Κολυμβητήριο, όλο το χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια που έχουμε ως Δήμος Παλλήνης, από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, για τη χρηματοδότηση των έργων που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε».

Ελέγξτε επίσης

Το κινητό σημείο ανακύκλωσης και στον αγώνα “NoFinish Line”

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών “NoFinish Line” ο οποίος …

Τα Περιοδικά μας