Ερώτηση για τον ΣΜΑ Πεντέλης

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης για θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης υπέβαλλε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, ερώτηση σχετικά με τον παράταση λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο δήμο Πεντέλης. Η ερώτηση αφορά, επιστολή έξι συλλόγων σχετικά με ρύθμιση η οποία θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 142 του Ν.4759/9.12.2020 και αφορά στην «παράταση λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)» στον Δήμο Πεντέλης σε περιοχή πλησίον του Νεκροταφείου Μελισσίων η οποία απεικονίζεται στα παραρτήματα σε χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού σε κλίμακα 1/5000».

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Κύριε Υπουργέ, Με κοινή επιστολή τους, έξι σύλλογοι αναφερόμενοι στην πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, αιτούνται την άμεση απόσυρσή της, ως μη νόμιμη καθότι, η συγκεκριμένη έκταση ουδέποτε λειτούργησε ως ΣΜΑ, συνεπώς δεν τίθεται θέμα «παράτασης» λειτουργίας ΣΜΑ και ότι αυτό χρησιμοποιείται ως Δούρειος Ίππος, προκειμένου η εν λόγω προστατευόμενη από την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία έκταση να λειτουργήσει ως ΣΜΑ.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες του Υπουργείου σας επί του θέματος, όπως αυτό αναλύεται στην επιστολή που υπογράφουν έξι σύλλογοι της περιοχής και σε σχετικό άρθρο με θέμα: «Για Σ.Μ.Α. Μελισσίων».

 

Ο ΣΜΑ Μελισσίων βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μελισσίων.

Ελέγξτε επίσης

ΥΠΕΝ: Πέτυχε μείωση δέκα προστίμων για τους ΧΑΔΑ

Για ακόμη δέκα από τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων, η χώρα μας, απαλλάσσεται από …

Τα Περιοδικά μας