Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλιματικές Αλλαγές«Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα»-Εξαιρετικά ενημερωτική η εκ...

«Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα»-Εξαιρετικά ενημερωτική η εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (βίντεο)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Νόμος+Φύση», διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα».

Με αναφορές στις πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία, την κλιματική αλλαγή και την πρόληψη από τις επιπτώσεις στο αστικό περιβάλλον, αλλά και τη αντιμετώπιση των θεμάτων από τη Νομική Επιστήμη, για Πολιτεία, εταιρείες και πολίτη, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Το πάνελ

Στο φόντο των εκτεταμένων πυρκαγιών και των καταστροφικών πλημμυρών στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Εμμανουέλα Δούση (Καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ΕΚΠΑ), η Μαρία Καραμανώφ (Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣτΕ), ο Γιώργος Μπάλιας (Αναπληρωτής Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και ο Σταύρος Μπένος (Πρόεδρος του Διαζώματος, πρώην Υπουργός) συζήτησαν για την προληπτική διαχείριση των φυσικών καταστροφών, τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον ρόλο της διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτών. Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ & Γραμματέας ΔΣ του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, Γιάννης Τασόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση με μία σύντομη εισαγωγή. Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος ΑΠΔΠΧ και Επ. Πρόεδρος ΣτΕ, Κώστας Μενουδάκος.

Αναλυτική αναφορά στην εκδήλωση θα συμπεριληφθεί στην έντυπη έκδοση του Ecotec, που παρακολούθησε την συζήτηση και θα μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία για τους αναγνώστες του.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ