Φώτο αρχείο απο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας

H μεγαλύτερη ΜΕΑ στην Κεντρική Ελλάδα

Κατασκευάζεται στο δήμο Λαμιέων, δίπλα στον ΧΥΤΑ, και αποτελεί ένα σημαντικό έργο. Τα χαρακτηριστικά της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, περιγράφονται ως εξής:

-Θα είναι η μεγαλύτερη ΜΕΑ στην Κεντρική Ελλάδα.

-Η ΜΕΑ πρόκειται να έχει 25ετή διάρκεια λειτουργίας και δυναμικότητα σε 76.750tn/έτος σύμμεικτα ΑΣΑ, 10.250tn/έτος προδιαλεγμένα οργανικά και 7.000tn/έτος ιλύος.

-Καταλαμβάνει επιφάνια 243.300 τ.μ. περίπου.

-Γίνεται στο Δήμο Λαμιέων, δίπλα στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ.

-Θα εξυπηρετεί τους έξι από τους επτά Δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδας (όλους εκτός από τον Δήμο Λοκρών), των δύο Δήμους της Π.Ε. Ευρυτανίας και τους δύο βόρειους Δήμους της Π.Ε. Ευβοίας (Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας)

-Ο ΧΥΤΥ θα έχει διάρκεια ζωής 17,5 έτη.

-Το έργο εναρμονίζεται με τις προβλέψεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΜΕΠΟ 

Η Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων (ΜΕΠΟ) που πρόκειται να εξυπηρετήσει τους Δήμους Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και Ορχομενού:

Καταλαμβάνει επιφάνεια 26.257 τ.μ περίπου

Θα υλοποιηθεί εντός της Δ.Ε. Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Πρόκειται για έργο δυναμικότητας 3.100tn/έτος.

Εναρμονίζεται με τις προβλέψεις της διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με τους στόχους που τίθενται από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και τον ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Ελέγξτε επίσης

Αναγκαστική απαλλοτρίωση για έργα διαχείρισης αποβλήτων

Σε Λαμία, Λιβαδειά και Βόρειο Έβρο θα προχωρήσει διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για να επιταχυνθεί η …

Τα Περιοδικά μας