Η Κοινή Τάση…της Greenpeace γίνεται μόδα του «σήμερα» και του «αύριο»

Και με την έννοια «μόδα» εννοούμε αυτό που θα «φορεθεί» ενεργειακά, και αυτόν τον χειμώνα αλλά και κάθε χειμώνα αλλά και καλοκαίρι. Γιατί η νέα διαδραστική και ενημερωτική πλατφόρμα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace για τις ενεργειακές κοινότητες και άλλες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί τις βασικές επιλογές και λύσεις στον τομέα της ενέργειας, που αφορά όλους μας.

Η “Κοινή Τάση”, η νέα πλατφόρμα που παρουσιάζει σήμερα το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, είναι εδώ και μας καλεί να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της ενέργειας! Αυτή η καινούργια, φρέσκια και διαδραστική πλατφόρμα περιέχει όλες τις λύσεις για την ενέργειά μας: την εξοικονόμηση ενέργειας, την αυτοπαραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ αλλά και τις Ενεργειακές Κοινότητες, εξηγώντας τα όλα με τρόπο απλό και φιλικό προς κάθε χρήστη, και ταυτόχρονα προσφέροντας στον καθένα την ευκαιρία να υπολογίσει το δικό του όφελος μέσα από τη συμμετοχή του σε μια ενεργειακή κοινότητα!

«Η καθαρή, οικονομική ενέργεια είναι δικαίωμα όλων μας και όταν είμαστε μαζί, μπορούμε να την παράγουμε! Αυτήν τη δυνατότητα προσφέρουν οι ενεργειακές κοινότητες, βοηθώντας τον πλανήτη αλλά και τον λογαριασμό μας. Στην “Κοινή Τάση”, ο επισκέπτης ξεκινάει από ένα ταξίδι γνωριμίας με τις κοινότητες και περνάει στη συμμετοχή και την κινητοποίηση σε τρία ξεκάθαρα βήματα» αναφέρει η Greenpeace.

Ο κάθε χρήστης μαθαίνει με απλό και γρήγορο τρόπο τι είναι οι ενεργειακές κοινότητες, τι όφελος έχει από την εμπλοκή του σε αυτές και πώς μπορεί να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μία ενεργειακή κοινότητα.

«Γίνεται κοινωνός της ενεργειακής δημοκρατίας, ενημερώνεται για τα πλεονεκτήματα της εικονικής αυτοπαραγωγής και μαθαίνει πώς μπορεί να τη συνδυάσει με άλλες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσω μικρών ή μεγάλων παρεμβάσεων, ώστε όχι μόνο να μειώσει τον λογαριασμό του ρεύματός του, αλλά και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» λέει η οικολογική οργάνωση

Για την καλύτερη δυνατή κατανόηση αυτής της καινοτόμου επιλογής “ανοίγουν” δύο διαδραστικά, χρήσιμα εργαλεία: ένας υπολογιστής κέρδους από τη συμμετοχή ή τη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας και ένας χάρτης των ενεργειακών κοινοτήτων στην Ελλάδα που είναι ανοιχτές σε νέα μέλη, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς.

Δηλώσεις

“Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με τις τιμές ενέργειας να έχουν εκτοξευτεί και την ενεργειακή φτώχεια να χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων πολιτών. Παράλληλα, πρόσφατη έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace κατέδειξε τόσο το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος μέσω των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση αλλά και το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ενημέρωσή του για καθαρές λύσεις όπως οι ενεργειακές κοινότητες”, ανέφερε η Σάντυ Φαμελιάρη, υπεύθυνη προγραμμάτων για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής: Ανανεώθηκε για 7η φορά η συνέχιση του έργου του προεδρείου

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη εκ νέου η Διονυσία Αυγερινοπούλου Βουλευτής Ν. Ηλείας, …

Τα Περιοδικά μας