Η πυρκαγιά στην περίμετρο της Πεντέλης-Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση-Δείτε την φωτό της ημέρας από την Π.Υ

Από την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε νωρίς το πρωί, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι η πυρκαγιά στην Πεντέλη, αυτή εξελίσσεται στην περίμετρο που φαίνεται στο χάρτη.

«Υπάρχουν  διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι έντονες κόκκινες γραμμές, στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν  της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Έμφαση δίνεται στην Νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Η φωτό της ημέρας απο την Π.Υ

Στην φωτό, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτυπώνεται η μάχη των πυροσβεστών, εναντίον μιας πυρκαγιάς που ενισχύθηκε απο τους θυελλώδεις ανέμους και απείλησε αρκετές περιοχές της Αττικής, στα βόρεια και ανατολικά, ενώ προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς:

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

O εκπρόσωπος της Π.Υ, Επιπυραγός κ. Ιωάννης Αρτοποιός

 

Επίσης, υπάρχει η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ  που διαθέτει 626 Αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων βρίσκονται συνεχώς ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης και όλη η ηγεσία του Υπουργείου.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζεται βλάβη σε μια γραμμή Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί τμήμα της Παλλήνης και της Πεντέλης. Χωρίς προβλήματα λειτουργεί εξάλλου το δίκτυο Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ. Τα συνεργεία των τεχνικών είναι σε αναμονή και μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική θα κάνουν επιθεώρηση του δικτύου.

 

Ελέγξτε επίσης

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Άρχισε η μεγάλη εθνική προσπάθεια

Έως 31 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η αντιπυρική περίοδος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτείας βρίσκονται …

Τα Περιοδικά μας