Σημαντικές ειδήσεις

Κ. Χατζηδάκης: Μέσα σε 30 ώρες επιδοτήθηκαν πάνω από 1000 Ι.Χ. αυτοκίνητα-Δυναμικό ξεκίνημα και για τα ποδήλατα

Το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, που ξεκίνησε την Δευτέρα (24/8), μέσα σε 30 ώρες -είχε απορροφήσει 1,5 εκατ. ευρώ από τα 45 εκατ. που υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος τους έτους. Για την περίοδο 2020-2021 διατίθενται συνολικά 100 εκατ. ευρώ. Μέσα σε 30 ώρες έχουν επιδοτηθεί πάνω από 1.000 οχήματα, περίπου 1.400.

Ο Υπουργός ΠΕΝ, δήλωσε πως σχετικά με τα ποδήλατα, μπορεί για κάποιους να ήταν έκπληξη, όχι, όμως για τον ίδιο, ο οποίος και ανέμενε την προτίμηση του κοινού:

“Όσον αφορά στα ποδήλατα, ήταν η έκπληξη για ορισμένους – όχι όμως για μένα, διότι το είχα πει πολλές φορές. Τα ποδήλατα, λοιπόν, αποτελούν το 80% αυτών των οχημάτων. Διότι σε αυτά δίνουμε ισχυρότερες επιδοτήσεις και γιατί έχουν αλλάξει και τα πρότυπα της κοινωνίας, ιδίως της νέας γενιάς, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα. Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι είναι ένα πρόγραμμα για τις ελίτ. Δεν είναι για τις ελίτ. Είναι για το λαό και πιο πολύ για τη νεολαία”.

Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι είναι ένα πρόγραμμα για τις ελίτ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, μέσα σε 30 ώρες επιδοτήθηκαν πάνω από 1000 Ι.Χ. αυτοκίνητα, όταν τα 3-4 τελευταία χρόνια που κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα έχουν πουληθεί μόνο μερικές εκατοντάδες.

Για ένα αυτοκίνητο μέχρι 30.000 ευρώ, μπορεί κανείς να πάρει επιδότηση έως 6.000 ευρώ. Για το 70% αγοράζεται και επιδοτούμενος φορτιστής. Η επιδότηση φθάνει τα 500 ευρώ για ηλεκτρικούς φορτιστές.

Ελέγξτε επίσης

Η Νάουσα στον δρόμο της Βιώσιμης Κινητικότητας

  Η Νάουσα συμμετείχε στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας- Και ηλεκτρικό απορριμματοφόρο στην πόλη στις δράσεις …