Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚατηγορίεςΤεχνολογίεςΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ: Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά-Ποια είναι η διαδικασία

ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ: Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά-Ποια είναι η διαδικασία

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης απαιτούνται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην ΚΥΑ του προγράμματος, και τα οποία έχουν επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα kinoumeilektrika2.gov.gr.  Το φυσικό πρόσωπο ή η επιχείρηση, θα εισέρχεται στην ιστοσελίδα και θα συνδέεται με τους κωδικούς taxisnet που διαθέτει.

Θα συμπληρώνει τα στοιχεία της αίτησης, θα επιλέγει τον τύπο και την κατηγορία οχήματος σύμφωνα με την προσφορά που θα επισυνάπτει στην αίτηση, θα αναρτά τα δικαιολογητικά και θα υποβάλλει την αίτηση. Δεν υπάρχουν κριτήρια για την κατάταξη των αιτήσεων, μοναδικό κριτήριο είναι η χρονική προτεραιότητα υποβολής των αιτήσεων βάσει του οποίου θα αξιολογούνται και οι αιτήσεις.

Μετά το έλεγχο των δικαιολογητικών και της αίτησης, ο δικαιούχος θα λαμβάνει μήνυμα για την πορεία της αίτησης του.  Για τις λεπτομέρειες της υποβολής έχουν αναρτηθεί σχετικές αναλυτικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, όπως επίσης και μια σειρά ερωτήσεων-απαντήσεων  προς διευκόλυνση των πολιτών. Επιπλέον έχει αναρτηθεί τεχνικό εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Για την διευκόλυνση των πολιτών θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλεφωνικό κέντρο ενώ  παρέχεται και η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων  μέσω του email: support.kinoumeilektrika2@prv.ypeka.gr[/box]

Το Helpdesk θα είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους  για επίλυση αποριών και παροχή διευκρινίσεων καθ’ όλη την περίοδο υποβολής αιτήσεων. “Σχεδιάσαμε το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με τρόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμος στον κάθε Έλληνα πολίτη. Τον ενισχύσαμε με υψηλές επιδοτήσεις έτσι ώστε να αποβεί διπλά ωφέλιμος για τη χώρα, τόσο από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής άποψης” δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ