Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕξοικονόμηση ΕνέργειαςΚλείνει ο νυχτερινός φωτισμός στο Δημαρχείο της Αθήνας

Κλείνει ο νυχτερινός φωτισμός στο Δημαρχείο της Αθήνας

Ο δήμος της Αθήνας, συμμετέχοντας στα μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας, αποφάσισε όπως κλείσει το νυχτερινό φωτισμό στο δημαρχείο, στην Πλατεία Κοτζιά αλλά καμία γειτονιά δεν θα μείνει στο σκοτάδι, τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για να μην κάνουν οι δήμοι τη δουλειά τους και επανέλαβε ότι κανένα παιδί που φοιτά σε σχολείο της Αθήνας δε θα κρυώσει αυτόν τον χειμώνα.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την ενεργειακή εξοικονόμηση, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα με αντικατάσταση των φωτιστικών με led για εξοικονόμηση ενέργειας έως 60% και ανακοίνωσε ότι από αύριο (Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου) και κάθε βράδυ τα φώτα του Δημαρχείου Αθηνών θα παραμένουν κλειστά.

«Πρέπει να κάνουμε οικονομία και πρέπει να δώσουμε και το καλό παράδειγμα. Ταυτόχρονα, όμως, η πρόκληση για εμάς είναι ότι οι δήμοι δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα άλλοθι, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, ότι “έχουμε κρίση και επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας”. Αυτό το είχαμε ζήσει, όπως θα θυμάστε είχαμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε κάδους στις γωνίες, ούτε λάμπες στους δρόμους, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, ξεκινάει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τον ηλεκτροφωτισμό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων, μετά τη διπλή ανάπλαση, το οποίο θα αλλάξει τα φώτα και θα βάλει led, συνολικά 46.000 φωτιστικά σε όλη την πόλη. «Έτσι, κερδίζουμε καλύτερο φως, […] και εξοικονόμηση 60%».

«Δεν μπορεί να λειτουργεί το air condition όταν είναι άδεια τα κτίρια, ούτε να είναι τα φώτα αναμμένα. Και είναι συμβολικό, αλλά από αύριο θα κλείνουμε τα φώτα του δημαρχείου στην Κοτζιά, τη νύχτα. Αυτά τα εξωτερικά φώτα που είναι πάρα πολύ ωραία, αλλά οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Ο κόσμος έχει κάνει εξοικονόμηση 15 %. Όταν ο άλλος κάνει οικονομίες στο σπίτι του, εμείς τι θα κάνουμε, τους ωραίους; Δε θα βυθιστεί καμία γειτονιά στο σκοτάδι»

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ