Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΑειφόρα logistics

Αειφόρα logistics

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε από την έναρξη της στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΙΓΕ) με θέμα την «Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας».

Ο πρόεδρος της ΕΕL, κ. Νίκος Ροδόπουλος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε την Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και την Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Θεοδώρα Τζάκρη ενώ εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, τον κ. Απόστολο Καραναστάση, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα.

Η 1η Ενότητα της ημερίδας περιελάμβανε παρουσίαση και συζήτηση για τα «City Logistics και Αστικά Κέντρα Ενοποίησης Εμπορευμάτων» με εισήγηση του Δρ. Β. Ζειμπέκη, Αντιπροέδρου Λειτουργιών της EEL.

Μάλιστα, προέκυψαν σημαντικές αναφορές στα αειφόρα logistics και στην χρήση πράσινου εξοπλισμού και τεχνολογίας, που κάνει ακόμη πιο επίκαιρη την παρουσίαση τους, στην έκθεση Verde Tec, 2-5 Μαρτίου 2016, στο Mec Παιανίας.

Στην αναλυτική παρουσίαση, που ανέλαβε ο κ. Ζειμπέκης, τέθηκε το θέμα για τις «Αστικές εμπορευματικές μεταφορές: Στρατηγική, προοπτικές ανάπτυξης και ο δρόμος προς τα εμπρός» ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προοπτικές ανάπτυξης βιώσιμων αστικών εμπορευματικών μεταφορών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:Δρ. B. Ζεϊμπέκης, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών EEL, Κ. Καλλίνικος, Διευθύνων Σύμβουλος Goldair AE, Δ. Κατσαδάκης, Αντιπρόεδρος, Ο. Βεϊνόγλου ΑΕ, Π. Κορωναίος, Διευθύνων Σύμβουλος Synergy AE, Μ. Προβατάς, Διευθυντής, ΥΠΟΜΕΔΙ, Ν. Χαιρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕΓΑΕ ΑΕ.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κ. Φάνη Δημοπούλου, Μέλος ΔΣ EEL.

Οι υπόλοιπες τέσσερεις ενότητες ήταν «Logistics Clusters», «e-logistics πρόκληση της επόμενης δεκαετίας», «Agrologistics» και «Χρηματοδοτικά Εργαλεία».

Η συγκεκριμένη ημερίδα, αποτελεί προσυνεδριακή δράση για το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics 14-15 Οκτωβρίου 2016, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ