Μπορεί να είναι καταστροφική η Κλιματική Αλλαγή

Μια δυσοίωνη προοπτική καταγράφει έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, για τις Κλιματικές Αλλαγές. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι να υποψιαζόμαστε ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή» αναφέρουν οι ερευνητές της συγκεκριμένη μελέτης (Luke Kemp , Chi Xu, Joanna Depledge, Kristie L. Ebi, Goodwin Gibbins, Timothy A. Kohler, Johan Rockström, Marten Scheffer, Hans Joachim Schellnhuber, Will Steffen, Timothy M. Lenton).

Αναφέρουν δε, πως στην ιστορία του ανθρώπου, η κλιματική αλλαγή, πάντα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα κι έπαιζε ρόλο στην εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.

«Είναι καιρός η επιστημονική κοινότητα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της καλύτερης κατανόησης της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής» αναφέρει η επιστημονική ομάδα.

Η πιθανότητα καταστροφικών επιπτώσεων εξαρτάται από το μέγεθος και τον ρυθμό της κλιματικής αλλαγής, τη ζημιά που προκαλείται στη Γη και τα ανθρώπινα συστήματα αλλά και την τρωτότητα των συστημάτων αυτών.

Το αισιόδοξο σενάριο για την άνοδο της θερμοκρασίας είναι αυτό που ορίζει πως δεν θα ξεπεράσει τους +2,6 βαθμούς. Αλλά θα πρέπει, για να αποφύγουμε τις εκπλήξεις, γιατί καταστοφική μπορεί να αποδειχτεί και μια μέση άνοδο της θερμοκρασίας, να αντιμετωπίζουμε πιο ακραία σενάρια, στους +3 και άνω βαθμούς, έτσι ώστε η ανθρωπότητα να είναι προετοιμασμένη για τα χειρότερα σενάρια.

Εδώ η έρευνα:

Ελέγξτε επίσης

Το Κοινοβούλιο συμφωνεί να ενταχθούν φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια στην «ταξινομία της ΕΕ»-Τελευταία προθεσμία η 11η Ιουλίου

Η ένσταση στην πρόταση της Επιτροπής για να μην ενταχθούν αυτές οι δύο μορφές ενέργειας …

Τα Περιοδικά μας