Ο Μύλος των Ξωτικών, «πράσινος», «έξυπνος» και χωρίς πλαστικό μιας χρήσης

Στη φετινή 10η διοργάνωση στα Τρίκαλα του Μύλου των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, θα πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων για το περιβάλλον μέσα στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., μετά από ένα χρόνο διακοπής επανέρχεται με μια νέα προσπάθεια που θα έχει περιβαλλοντικό πρόσημο:

-Μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες των Ιπποτών θα μάθουμε για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τους τρόπους και τις συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο πλανήτη που τους αξίζει.

-Οι διοργανωτές του Μύλου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που θα συμμετέχουν, αποφάσισαν να πουν STOP στο πλαστικό μιας χρήσης. Οι επισκέπτες θα μάθουν να προστατεύουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο με μικρές αλλαγές κάθε φορά στις συνήθειες μας.

Η προσπάθεια στο Μύλο των Ξωτικών θα ξεκινήσει με τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τη χρήση υλικών μιας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για τη δημιουργία κομπόστ, την εξοικονόμηση ενέργειας, με την σωστή ενημέρωση για την θαλάσσια ρύπανση και την οικολογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Οι διοργανωτές θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτές θα ισχύουν κατά την περίοδο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Δ. Τρικκαίων: απολυμάνσεις στους κάδους απορριμμάτων κάδων

Το καλοκαίρι, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων καθώς οι υψηλές …

Τα Περιοδικά μας