Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤεχνολογίεςΟ Υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (δείτε το βίντεο)

Ο Υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (δείτε το βίντεο)

Το κτίριο του Ηλεκτρικού Σταθμού στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υποδέχεται το Εθνικό Υπερυπολογιστικό Σύστημα «Δαίδαλος» του Εθνικού Δικτύου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ – GRNET).

Το διεθνούς σημασίας αυτό έργο θα εγκατασταθεί σε ένα από τα μνημειακά βιομηχανικά κτίρια της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου. Εντός του θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και υποδομές για την υποδοχή του συστήματος «Δαίδαλος». Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται σε υψηλές αισθητικές και κατασκευαστικές απαιτήσεις,  καθώς ο χώρος θα είναι ανοιχτός και στο κοινό, προς επίσκεψη τόσο του Υπερυπολογιστή όσο και του ίδιου του διατηρητέου κτιρίου και του βιομηχανικού του εξοπλισμού.

Δείτε το βίντεο:

Με πράσινα χαρακτηριστικά, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής δήλωσε: «Είναι έργο σημαντικό, πρωτίστως για τη χώρα, για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα που αφορά στο εγχώριο σύνθετο οικοσύστημα έρευνα-τεχνολογία-καινοτομία».

Κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της Πολιτείας στο Λαύριο, και στο κτίριο όπου θα τοποθετηθεί ο υπερυπολογιστής.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec (Τεύχος Σεπτεμβρίου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ