Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Λέγεται Κλιματική Κρίση…και δεν είμαστε προετοιμασμένοι

Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αφού κάνουν μνεία στην κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, με τις δεκάδες πυρκαγιές εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα και άπνοιας, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, όμως, μόνο με σχεδιασμό, πρόβλεψη, πρόληψη, δράση και άμεση εφαρμογή αποφάσεων για τις καμένες περιοχές αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας των περιοχών που μπορεί στο μέλλον να κινδυνεύσουν από φωτιά».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση, κάνει λόγο για την ορθή διαχείριση του δάσους, για την εφαρμογή προληπτικών αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών πολιτικών, για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και στη χώρα μας και δεν πρέπει, απλά, να την επικαλούνται οι κυβερνώντες μόνο για την αποποίηση των ευθυνών τους».

«Τα διαχειριστικά σχέδια δασών, αλλά και βόσκησης που έχουμε προτείνει, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Τα δάση είναι παραγωγικές εκτάσεις που μπορούν να δώσουν και πάλι δουλειά σε χιλιάδες πολίτες εκτός αντιπυρικής περιόδου αντί να αποτελούν καλοκαιρινή απειλή λόγω δεκαετιών εγκατάλειψης. Ελπίζουμε μετά τα τελευταία φαινόμενα επιτέλους να αφυπνιστεί η Πολιτεία αλλά και οι Πολίτες και να απαιτήσουμε από αυτήν ριζικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις χωρίς συμβιβασμούς και ολιγωρίες».

 

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, …

Τα Περιοδικά μας