Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σε δρόμους αειφορίας

Το δικό του στίγμα, στον αγώνα εναντίον των Κλιματικών Αλλαγών δίνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μάλιστα σε πολλά επίπεδα: Στον συνεδριακό τομέα, ολοκλήρωσε το 1ο Συνέδριο του ΕΚΠΑ για την Κλιματική Κρίση με τίτλο «Η συμβολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης: από τη διεπιστημονική έρευνα και εκπαίδευση στην παροχή επιστημονικής γνώσης για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής».

Η διοργάνωση του συνεδρίου θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή άνω των 300 μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ και περίπου 50 εκπροσώπων από φορείς του ευρύτερου δημοσίου αλλά και μεγάλη συμμετοχή φοιτητών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης το 5ο Επιστημονικό Φόρουμ για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα. Το Forum διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Στις έντεκα Συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσθηκαν 108 εργασίες στις εξής θεματικές ενότητες:

«Δημόσιες και διεθνείς πολιτικές για την κλιματική κρίση», «Κλιματική Κρίση στη Μεσόγειο», «Κλιματική Κρίση και Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Κλιματική Κρίση, Ακραία Καιρικά Φαινόμενα και Φυσικές Καταστροφές», «Κλιματική Κρίση – Δράσεις προσαρμογής και μετριασμού», «Κλιματική Κρίση, Ενέργεια και Ενεργειακή Μετάβαση», «Κλιματική Κρίση και Υγεία», «Κλιματική Κρίση και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», «Κλιματική Κρίση και Πολιτιστική Κληρονομιά», «Εκπαίδευση και Μάθηση για την Κλιματική Κρίση» και «Επικοινωνώντας την Κλιματική Κρίση»

.

Δείτε εδώ τις παρουσιάσεις και το πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

Ελέγξτε επίσης

Πανεπιστήμιο Πειραιά και ΚΑΠΕ: Ημερίδα «Ενεργειακή απεξάρτηση και ΑΠΕ, η επόμενη ημέρα

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, θα διεξαχθεί η …

Τα Περιοδικά μας