Περιφέρεια Αττικής: έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Κηφισιάς

Θωρακίζεται η Νέα Ερυθραία και ο δήμος Κηφισιάς, καθώς παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, έργο -συνολικού προϋπολογισμού 347.000 ευρώ που αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μορτερό, σε τμήματα των οδών Εθν. Αντίστασης, Χειμάρας και Κύθνου.

Το έργο, που στην τελετή παράδοσης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, συμπληρώνει το υπάρχον δίκτυο και θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων της περιοχής.

Έργο και στη Νέα Ερυθραία

Ένα δεύτερο έργο παραδόθηκε επίσης από την Περιφέρεια Αττικής, στους δημότες της Νέας Ερυθραίας, το ανακαινισμένο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Ερυθραία. Με συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, το έργο περιελάμβανε εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα, των σημάνσεων κυκλοφορίας, αλλαγή της υποδομής του περιμετρικού φωτισμού και της αντιμετώπισης του προβλήματος της απορροής των ομβρίων.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η επιβλέπουσα του έργου περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Δαλιάνη.

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η θωράκιση της Αττικής έναντι των πλημμυρικών φαινομένων αποτελεί Νο. 1 προτεραιότητά μας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, η μείωση της επικινδυνότητας και η πρόληψη έναντι των φυσικών καταστροφών αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Προχωρούμε στο σχεδιασμό μας για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής σε επίπεδο και των 66 Δήμων. Η παράδοση του αντιπλημμυρικού έργου στη Νέα Ερυθραία εντάσσεται στο συγκεκριμένο σχεδιασμό μας. Στηρίζουμε κάθε έργο που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλειά τους. Και η οδική ασφάλεια αποτελεί μία ακόμα έκφανσή της στην οποία με συνέπεια ως Περιφέρεια στοχεύουμε. Εκπαιδεύουμε σε περιβάλλον ασφάλειας τα παιδιά μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής δημιουργώντας τους υπεύθυνους πολίτες του αύριο και στην οδική συμπεριφορά».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη:

«Για τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τη Διοίκηση της Περιφέρειας, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ομβρίων και γενικότερα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Αντίστοιχα, και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η εκπαίδευση των μαθητών και των νέων σε θέματα οδικής συμπεριφοράς»

 

Ελέγξτε επίσης

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Στις 23 Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την …