Περιφέρεια Αττικής-Πανεπιστήμιο Πειραιά: Υποτροφίες σε ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές της γαλάζιας οικονομίας

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, δόθηκαν οι υποτροφίες Blue Scholarship Awards από το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τη γαλάζια οικονομία. Το Κέντρο Καινοτομίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Αττικής, προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε ερευνητές του πεδίου της Γαλάζιας Οικονομίας που επιλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, χρηματοδοτώντας τέσσερις Διδακτορικές ή Μεταδιδακτορικές έρευνες με το ποσό των 12.000 ευρώ ανά ερευνητή και χορηγώντας έξι βραβεία σε μεταπτυχιακούς ερευνητές από όλα τα ΑΕΙ της χώρας που ασχολούνται με την Γαλάζια Οικονομία, με το ποσό των 2.000 ευρώ το καθένα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βραβεύτηκαν με 48.000 ευρώ,  4 ερευνητές και με 12.000 ευρώ 6 μεταπτυχιακοί φοιτητές

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισαν, πρωτοβουλία.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ. Καρύδης, ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Τμ. Ναυτιλιακών Σπουδών Ι. Θεοτοκάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας και Διευθυντής Αγγ. Παντουβάκης, η Πρόεδρος Wista Hellas Ελπη Πετράκη, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Γ. Πατέρας, ο Πρόεδρος του Propeller Club of the U.S. International Port of Piraeus Κωστής Φραγκούλης, o Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Executive Ship Management Σ. Μεντάνης. Παρών ήταν και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος, Δεκάδες ανώτατα στελέχη της ναυτιλίας, o Διοικητής και οι επιτελείς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Δηλώσεις

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη θερμά όλους τους βραβευθέντες τόνισε : «Παρακολουθούμε στενά την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Αττικής και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, προκειμένου να τη στηρίξουμε έμπρακτα, ώστε να εξασφαλίσουμε στους επιστήμονές μας τις προϋποθέσεις για να μείνουν και να διαπρέψουν εδώ, να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφερειακής οικονομίας.

…Μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζουμε τη διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα στο πεδίο εξειδίκευσης της Γαλάζιας Οικονομίας και επιβραβεύουμε την ακαδημαϊκή και επιστημονική αριστεία σε αυτό, στο πλαίσιο σχετικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η ενίσχυση της έρευνας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη της νησιωτικότητας και της γαλάζιας οικονομίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής».

 

Ελέγξτε επίσης

O ΠΕΣΥΔΑΠ θα παραλάβει τρεις υδατοδεξαμενές για το Όρος Αιγάλεω

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων …

Τα Περιοδικά μας