Περισσότερο πράσινο στην Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια

Στην πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια, συνεχίστηκε το «μπαράζ» αναπλάσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ολικής ανάπλασης στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία, έκτασης 4,5 περίπου στρεμμάτων, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αλλάζουν ριζικά την όψη της, πραγματοποιώντας σημαντικές αισθητικές αλλά και λειτουργικές παρεμβάσεις.

Οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε νέες φυτεύσεις, δίνοντας μια σημαντική περιβαλλοντική ανάσα στη γειτονιά των Πατησίων. Πιο συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν επιφάνειες συνολικά 2.760 τετραγωνικών μέτρων, με την πλατεία να αποκτά οκτώ νέα δέντρα αλλά και 3.737 υψηλούς και χαμηλούς θάμνους.

Παράλληλα,  έγινε  εγκατάσταση χλοοτάπητα 700 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι υπηρεσίες πραγματοποίησαν σαρωτικούς κλαδοκαθαρισμούς στις υφιστάμενες φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις θάμνων.

Την ίδια στιγμή, με γνώμονα την ορθολογική χρήση του νερού και την ταυτόχρονη άρδευση των φυτών, οι υπηρεσίες προχώρησαν στην αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παλαιές και μη λειτουργικές υποδομές της πλατείας.

Ακόμη, οι τεχνικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν εργασίες δαπεδόστρωσης στις περιοχές που παρουσίαζαν υποβαθμισμένη εικόνα, με σεβασμό και φροντίδα στην ιστορία και την αισθητική της πλατείας, ενώ συντηρήθηκαν και βάφτηκαν  τα φθαρμένα τοιχία, τα πεζούλια και τα κιγκλιδώματα.

Ο αστικός εξοπλισμός της πλατείας ανανεώθηκε, ενώ τοποθετήθηκαν νέοι, λειτουργικοί κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, ενώ οι άνθρωποι του Δήμου τοποθέτησαν νέες λάμπες υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, με στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους.

 Δηλώσεις

«Το πράσινο στις πόλεις αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες που καθορίζουν την ποιότητα της αστικής ζωής. Με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, η Πλατεία Ναθαναήλ αναζωογονήθηκε, απέκτησε περισσότερο χρώμα, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές. Επανασυνδέεται με τη γειτονιά των Πατησίων και τους ανθρώπους της, οι οποίοι μπορούν, πλέον, να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό δημόσιο χώρο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Ναθαναήλ.

 

Ελέγξτε επίσης

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ με 15 χιλιάδες επισκέπτες

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 5 το απόγευμα έως …

Τα Περιοδικά μας