Προχωρά η αφαλάτωση στα Κύθηρα αλλά και το έργο διαχείρισης απορριμμάτων: Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Κυθήρων για την χρηματοδότηση τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι), προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθούν εντός του επομένου τετραμήνου.

Ο κ. Χαρχαλάκης υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθούν οι μελέτες επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού και πρόσθεσε πως στα έργα που χρειάζεται να προγραμματιστούν για το νησί, την επόμενη περίοδο είναι  η ανάπλαση του οικισμού του Αβλέμονα, η βελτίωση και αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας, σημαντικά έργα για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, έργα πολιτισμού αλλά  και αναπλάσεις.

Ο  Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις εργασίες εξέλιξης του εμβληματικού και υποδειγματικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων που εκτελείται στο Δήμο  με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής.

Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε να το επισκεφθεί μόλις ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία.

«Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στόχο την ανάπτυξη τους αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητά τους».

 

Ελέγξτε επίσης

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Στις 23 Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την …