Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠροστασία ΠεριβάλλοντοςΣτο δρόμο για το Έξυπνο Δάσος: Ο πρώτος διαγωνισμός για την καινοτομία στα δασικά οικοσύστηματα

Στο δρόμο για το Έξυπνο Δάσος: Ο πρώτος διαγωνισμός για την καινοτομία στα δασικά οικοσύστηματα

Μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων της ΔΕΘ, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα αναδείξει το σημαντικό ζήτημα της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της προστασίας της φύσης.

Το “Smart Forest Innovation Challenge” είναι το 1ο Πρόγραμμα εύρεσης και ανάδειξης τεχνολογικών λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα. Διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την υποστήριξη του Elevate Greece. Innovation Enabler του Προγράμματος είναι η Mantis Business Innovation.

Η επίσημη παρουσίαση  του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ,  στις 11.09, 12:30 – 14:30 στο Κέντρο  Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αμφιθέατρο 1, 3ης Σεπτεμβρίου Πανεπιστημιούπολη.

Ανάμεσα στις παρουσιάσεις συμπεριλαμβάνονται και:

-τεχνολογικές λύσεις για την πρόβλεψη των δασικών πυρκαγιών και την έγκαιρη αναγνώριση των δασικών πυρκαγιών και πρόβλεψης της εξέλιξής τους καθώς και της ανθεκτικότητας των δασών και της προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.

Λύσεις για την επιτάχυνση της αποκατάστασης δασών και δασικών εκτάσεων, την ποιοτική βελτιστοποίηση της αποκατάστασης τους (ποιότητα υπεδάφους, βλάστηση, υπόροφος) καθώς και τεχνολογικές λύσεις αποκατάστασης.

– Ψηφιακά εργαλεία για βιώσιμη δασική βιοοικονομία, ψηφιακό αποθετήριο καταγραφής ιστάμενης ξυλείας, αναβάθμιση διαδικασιών διαχείρισης δασών,  ψηφιακά εργαλεία διασύνδεσης Δημόσιων Υπηρεσιών και πολλά άλλα.

Η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δασών θα αφορά και την ανάπτυξη νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Περισσότερα στη σελίδα https://smartforest.mantisbi.io/

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Smart Forest Innovation Challenge είναι ανοιχτό σε κάθε άτομο/ομάδα και εταιρεία που έχει μία καινοτόμα λύση στις θεματικές προκλήσεις του Προγράμματος.

🚀 Startups

🚀 Καινοτόμες επιχειρήσεις πράσινων τεχνολογιών

🔎 Ερευνητικές ομάδες

🔬 Τεχνοβλαστοί από ερευνητικά και τεχνολογικά  ιδρύματα

💡  Idea Generators

Το χρονοδιάγραμμα:

-Υποβολές προτάσεων 11/9-12/10

-Ενημέρωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης 14/10

-Ημιτελικός 21/10

-Τελικός  22/10

-Σεμινάριο Επιχειρηματικής Επώασης 2/11

Τα οφέλη

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν  βραβεία και προνόμια!

  • Χρηματικά βραβεία για τους για τους διακριθέντες
  • Απευθείας συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας του ΕΜΠ GreenTech Challenge
  • Δημοσιότητα μέσω media, newsletters, social media και δελτία τύπου
  • Συνέργειες και πιθανές συνεργασίες με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς του ελληνικού οικοσυστήματος δασών καθώς και με μεγάλες περιβαλλοντικές επιχειρήσεις[/box]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ