Στο εστιατόριο «Βαρούλκο Seaside» η τεχνολογία Philips UV-C disinfection lighting για την απολύμανση του αέρα

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Βαρούλκο Seaside» ιδιοκτήτης του οποίου, είναι ο γνωστός σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου διαθέτει τo καινοτόμο σύστημα απολύμανσης του αέρα Philips UV-C Air Disinfection της Signify. Η εταιρεία εκπόνησε ειδική μελέτη στον χώρο του εστιατορίου, ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες του εστιατορίου, κι εγκατέστησε 28 συσκευές Philips UV-C Active air στους βοηθητικούς χώρους  και 10 συσκευές Philips UV-C upper air στις κεντρικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει την ασφαλή επιστροφή του κοινού του στους κλειστούς χώρους του εστιατορίου με την εγκατάσταση φωτισμού απολύμανσης του αέρα Philips UV-C Air Disinfection.

Η τεχνολογία

Οι συσκευές ανοικτού τύπου Philips UV-C upper air είναι σχεδιασμένες για να απολυμαίνουν αθόρυβα και με ασφάλεια τα άνω στρώματα του αέρα που κυκλοφορούν σε ένα χώρο, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ανθρώπινη παρουσία, χωρίς να διακόπτονται οι καθημερινές δραστηριότητες. Περιλαμβάνουν τέσσερις λαμπτήρες UV-C των 9 Watt με τους αντίστοιχους μετασχηματιστές. Οι συσκευές κλειστού τύπου Philips UV-C Active air έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες που φιλτράρουν τον αέρα εσωτερικά και τον απολυμαίνουν, χρησιμοποιώντας δύο λαμπτήρες UV-C των 60 watt, παρέχοντας στον χώρο καθαρό αέρα.

SARS-CoV-2

To καινοτόμο σύστημα φωτισμού απολύμανσης Philips UV-C Air Disinfection εξουδετερώνει παθογόνους μικροοργανισμούς ενώ βάσει εργαστηριακών δοκιμών, επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα του και στην απενεργοποίηση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα φωτισμού UV-C Air Disinfection απενεργοποίησε το 99,99% του SARS-CoV-2 που υπήρχε στα σωματίδια του αέρα ενός δωματίου , εντός 10 λεπτών, και ο ιός ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα στα 20 λεπτά.

Δηλώσεις

Λευτέρης Λαζάρου

«Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου όπου κληθήκαμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών μας, με την επιστροφή τους στους κλειστούς χώρους του εστιατορίου μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ιδανική λύση ήρθε μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας της Signify. Τα συστήματα απολύμανσης του αέρα, Philips UV-C Air Disinfection, θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του COVID-19 για τους επισκέπτες και τους συναδέλφους μας».

Dr. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος & Ισραήλ τόνισε:

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Βαρούλκο Seaside» και ο ιδιοκτήτης του, Λευτέρης Λαζάρου, εμπιστεύθηκε τα προϊόντα Philips για να  υποστηρίξει την ασφαλή επαναλειτουργία των κλειστών χώρων της εστίασης. Είμαστε σίγουροι ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα επιτυχημένο προληπτικό μέτρο για την εστίαση, την ώρα που αναζητά τρόπους για να παρέχει στο κοινό του περιβάλλοντα απαλλαγμένα από ιούς. Αναμένουμε να τη δούμε να χρησιμοποιείται ευρέως στο άμεσο μέλλον όχι μόνο σε χώρους εστίασης αλλά και σε χώρους ξενοδοχείων, πολιτιστικών οργανισμών και αθλητικών εγκαταστάσεων».

Η εταιρεία

Για περισσότερα από 35 χρόνια, η Signify βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας UV και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό καινοτομίας. Ο φωτισμός Philips Air Disinfection της Signify σχεδιάζεται, εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας του προϊόντος και κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας καλά ελεγχόμενες βιομηχανικές διαδικασίες. Η ακτινοβολία UV-C πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα από επαγγελματίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις οδηγίες ασφαλείας. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει συστήματα φωτισμού Air Purification σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων retailers EDEKA Clausen στη Γερμανία, dm στη Σλοβακία και Rugby Union Club Harlequins στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με τη Signify

Η Signify (Euronext: LIGHT) είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον επαγγελματικό και καταναλωτικό φωτισμό καθώς και στον φωτισμό για το Internet of Things. Τα προϊόντα της Philips, τα συνδεδεμένα συστήματα φωτισμού Interact και οι υπηρεσίες με δυνατότητα δεδομένων, προσφέρουν επιχειρηματική αξία και μετασχηματίζουν τη ζωή σε σπίτια, κτίρια και δημόσιους χώρους. Με πωλήσεις 6.5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, περίπου 38.000 εργαζόμενους και παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, ξεκλειδώνει τις εξαιρετικές δυνατότητες του φωτός για φωτεινότερη ζωή και για έναν καλύτερο κόσμο. Η εταιρεία πέτυχε την ουδετερότητα του άνθρακα το 2020, βρέθηκε στον παγκόσμιο δείκτη αειφορίας Dow Jones από την IPO για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και ανακηρύχθηκε «Ηγέτης της βιομηχανίας» το 2017, 2018 και 2019. Τα νέα για τη Signify βρίσκονται στο Newsroom, το Twitter, το LinkedIn και το Instagram. Πληροφορίες για επενδυτές μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Investor Relations.

Τα Περιοδικά μας