Συνέδριο ΣΒΠΕ: «Πλαστικά & Ανακύκλωση: Ο οδικός χάρτης προς την Κλιματική Ουδετερότητα»- Χορηγός Επικοινωνίας το Ecotec

To συνέδριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των πλαστικών σε μια εποχή με ιδιαίτερες προκλήσεις. Στις ημέρες μας, το περιβάλλον κρίσης εντός του οποίου δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, η απογείωση του ενεργειακού κόστους, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, συνδυάζονται με την ανάγκη να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων και να ιεραρχηθεί ψηλά η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο του ΣΒΠΕ έρχεται να ανοίξει μια πολύ μεγάλη και αναγκαία συζήτηση, δείχνοντας παράλληλα και τη δέσμευση του κλάδου προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν κατά την έναρξη του Συνεδρίου οι κ.κ. Βασίλειος Γούναρης, Πρόεδρος ΣΒΠΕ, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργος Νούνεσης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Το κυρίως μέρος του Συνεδρίου ξεκινά με την παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ για τη συμβολή του κλάδου πλαστικών στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής του (κ. Σβέτοσλαβ Ντάντσεφ, Υπεύθυνος Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΙΟΒΕ), ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της McKinsey “Climate Impact of Plastics”, που θα παρουσιάσει ο κ. Λουκάς Ζιώμας, Partner της McKinsey Ντόχα.

Εφαρμογές και λύσεις για τις ενεργειακές προκλήσεις της εποχής μας θα προτείνουν οι κ.κ. Νεκτάριος Τζωρτζόγλου (Γενικός Διευθυντής, HELIOSRES Renewable Energy Sources) και Άρης Γκορόγιας (Χημικός Μηχανικός, Thermolysis S.A.), και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες όπως η πλατφόρμα MORE (κ. Marjan Ranogajec, Υπεύθυνος Έργου στο European Plastics Converters και Ευρωπαίος Συντονιστής MORE), το πρόγραμμα πιστοποίησης PolyCert Europe (κ. Jan Laperre, Πρόεδρος PolyCert Europe) και το πρόγραμμα Operation Clean Sweep (κ. Alexandre Dangis, Διευθύνων Σύμβουλος European Plastics Converters).

 

Τό πρόγραμματου συνεδρίου

_Conference_Agenda_ΣΒΠΕ

 

Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με τη συζήτηση για τις «Προκλήσεις προς την Κλιματική Ουδετερότητα», όπου η Λέττα Καλαμαρά (Δημοσιογράφος, Ναυτεμπορική και naftemporiki.gr) θα συντονίσει πάνελ ομιλητών με συμμετέχοντες τους Δρ. Πέτρο Βαρελίδη (Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας), Νίκο Χιωτάκη (Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ), Ιωάννη Σιδέρη (Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πλαστικά Θράκης) και Ελένη Μαριάνου (Γενική Γραμματέας Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης – CPMR).

Τον γενικό συντονισμό των εργασιών του Συνεδρίου θα έχει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΣΒΠΕ, Γιώργος Λυσσαίος.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210 779 4519 (9:00 – 17:00) ή στείλτε μήνυμα στο info@ahpi.gr.

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) ιδρύθηκε το 1958 και από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει ο δυναμικός εκπρόσωπος της ελληνικής βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο όλων των πλαστικών εφαρμογών. Τα μέλη του Συνδέσμου αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της ελληνικής παραγωγής πλαστικών. Στο Σύνδεσμο συμμετέχουν ως τακτικά μέλη βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών προϊόντων όπως φιλμ, σωλήνες, κιβώτια, προϊόντα εξέλασης φύλλου και θερμοδιαμόρφωσης, Masterbatch. Επίσης μέλη του είναι κατασκευαστές μηχανών όπως και εισαγωγείς Α’ υλών. Ο ΣΒΠΕ είναι μέλος της «EuPC» (European Plastics Converters – Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Μεταποιητών Πλαστικών) και συμμετέχει στην «PlasticsEurope» (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Πλαστικών Πρώτων Υλών).

 

Ελέγξτε επίσης

«Βιομηχανία: Ενεργειακά δεδομένα και προκλήσεις» στην 40η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Η αγωνία της βιομηχανίας για το ενεργειακό κόστος, οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και μείωσης της …

Τα Περιοδικά μας