Ο κ. Σμυρλής (αριστερά) και ο κ. Μπρατάκος κατά τη συνάντηση τους στο ΕΒΕΑ.

Συνεργασία ΕΒΕΑ με Υπουργείο Εξωτερικών και Enterprise Greece- Αμεσα η σύγκληση του «Συμβουλίου Εξωστρέφειας»

Η συνάντηση στο ΕΒΕΑ ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Μπρατάκο και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρο της Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή είχε τον χαρακτήρα της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση τέθηκε επι τάπητος η  ανάγκη για προσέλκυση νέων επενδύσεων και τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, τονίζοντας πως  «οι νέες εμπορικές γέφυρες και η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων θα λειτουργήσουν ενθαρρυντικά για την αύξηση των εξαγωγών, καθιστώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη της στενής συνεργασίας των επιμελητηρίων, τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και με τον οργανισμό EnterpriseGreece, που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της θέσης των ελληνικών επιχειρήσεων και στην αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των επιχειρηματικών αποστολών.

«Η συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων στις επιχειρηματικές αποστολές των επιμελητηρίων, μπορούν να τις μετατρέψουν σε γόνιμες και άμεσα αποτελεσματικές συνεργασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρατάκος.

Ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τους άξονες του Εθνικού Σχεδίου Εξωστρέφειας για το 2021, που αποτελεί καρπό της μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών. «Το σχέδιο εκπονήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εξωτερικών και Εξωστρέφειας υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, του υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια και του αρμόδιου υφυπουργού Κ. Φραγκογιάννη.

Συνδυάζει τις ανάγκες που έχουν τα επιμελητήρια, ο ΣΕΒ και φορείς, τις ανάγκες των κλάδων κατεύθυνσης των εξαγωγών, την προσέλκυση των επενδύσεων και τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας.» Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά το σχέδιο συνδιαμορφώνεται από πολιτικούς και οικονομικούς φορείς και θα αποτελεί το εγχειρίδιο της Ελληνικής Εξωστρέφειας.

Ο κ. Σμυρλής ανέφερε ότι προγραμματίζεται άμεσα η σύγκληση του «Συμβουλίου Εξωστρέφειας», το οποίο αναλαμβάνει την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης της Enterprise Greece για το σύνολο των αρμοδιοτήτων της με στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ελέγξτε επίσης

THE ATHENS STARTUP BUSINESS INCUBATOR: Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 28 Ιουνίου

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνει το EBEA σε ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και επιχειρηματικές ομάδες να …

Τα Περιοδικά μας