Τελική φάση παράδοσης για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ν. Φιλαδέλφειας-Σημαντική ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου Ε. Κοσμίδη, για ένα έργο που έχει προυπολογισμό 800.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους  ως οικοσυστήματος με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άλσος ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εργασίες περίφραξης, τοποθέτησης κάδων, τοποθέτησης ξύλινων σημάνσεων, τα έργα  αντιπυρικής προστασίας, τα αρδευτικά δίκτυα και τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί.

Δηλώσεις

Γιώργος Πατούλης:

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αναβάθμιση του οικοσυστήματός του. Με την ενίσχυση του φυσικού δασικού του χαρακτήρα,  με την βελτίωση του πρασίνου, με δενδροφυτεύσεις και έργα ανάδειξης του υγρού στοιχείου, στοχεύουμε στην μετατροπή του σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού. Με τη στενή συνεργασία των δήμων της Αττικής θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που στόχο τους θα έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Γιάννης Βούρος

«Εχει αρχίσει μία αναβάθμιση η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση του και θα του ξαναδώσει την Αίγλη του παρελθόντος. Θεωρώ πως 470 στρέμματα μέσα στην Αττική, καθιστούν το Άλσος ένα ακατέργαστο διαμάντι. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο να γίνουν και βεβαίως στην ανοικοδόμηση του Κενταύρου, που είναι ένα εμβληματικό κτίριο για όλη την Αττική».

Κατά την επίσκεψη στο Άλσος εκτός από το Δήμαρχο Γ. Βούρο και  την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ε. Κοσμίδη, τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Σ. Αλυμάρα. Παρόντες από το Δήμο ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Γραμμένος, Σ. Κοσκολέτος, Θ. Λέκκας, Σ. Μπερδέσης, Χ. Κοπελούζος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος.

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας. Είναι ένα μητροπολιτικό Άλσος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, των όμορων δήμων και όλης της Αττικής.

Ελέγξτε επίσης

Η Διπλή Ανάπλαση που περίμενε η Αθήνα: Βοτανικός και Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα αλλάξουν όψη

Στο δημαρχείο της Αθήνας υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την έναρξη των έργων της Διπλής Ανάπλασης …