Mεταξύ 31 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο το «1ο Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Χημικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής». Το συνέδριο διοργανώνεται από το «Εργαστήριο Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών» της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι σύνεδροι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.
Το συνέδριο φιλοδοξεί να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ ακαδημαϊκών, επιστημόνων και μηχανικών πάνω σε σημαντικά ζητήματα και στις τελευταίες εξελίξεις στη χημική και περιβαλλοντική μηχανική, στη βάση βιώσιμων προοπτικών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρόσφατα ερευνητικά τους ευρήματα σε ένα εκτεταμένο φάσμα θεμάτων του συνεδρίου και να ενημερωθούν για τις νέες προκλήσεις, μελλοντικές τάσεις και τεχνολογικές καινοτομίες σε βιώσιμες διεργασίες, με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, όλες οι εργασίες θα δημοσιευθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου SUSTENG 2022, σε μια έκδοση που θα λάβει αριθμό ISBN. Επίσης, επιλεγμένες εργασίες θα δημοσιευτούν, μετά από κρίση, σε τρεις ειδικές εκδόσεις, στα επιστημονικά περιοδικά:
-Journal of Environmental Management (Elsevier)
-Energy Nexus (Elsevier)
-Green Energy and Sustainability (Pivot)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο είναι διαθέσιμες στην Ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.susteng.eu ή μετά από επικοινωνία με την γραμματεία του συνεδρίου στο e-mail: secretariat@susteng.eu
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Εργασίες για παρουσίαση μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την 5η Αυγούστου 2022.Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του σημαντικού συνεδρίου είναι ο καθηγητής κ. Πέτρος Γκίκας.[/box]




