Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΡύπανσηGreen LogisticsΟ Χρήστος Σταϊκούρας θα εγκαινιάσει το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τ...

Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα εγκαινιάσει το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τίτλο «Navigating the Future»

Τις εργασίες του συνεδρίου θα εγκαινιάσει στις 9.30 π.μ. ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. To 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τίτλο «Navigating the Future»,  διοργανώνεται στις 17 Φεβρουαρίου του 2023 από την T-Press, με την υποστήριξη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Πάνω από 40 διακεκριμένοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό, τον επιστημονικό και τον πολιτικό κόσμο θα συμμετάσχουν συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με την αιγίδα 16 φορέων, επιμελητηρίων κλπ.

Ενέργεια, οικονομική ανάπτυξη, επιχειρηματική εξέλιξη, στρατηγική διαχείριση, εφοδιαστικές αλυσίδες, μεταφορές, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, πιστοποιήσεις, ψηφιακός μετασχηματισμός, νέες τεχνολογίες, start-ups, Agro-Food Logistics και «πράσινη» συσκευασία βρίσκονται ήδη στην ατζέντα των ομιλητών.

Το εξειδικευμένο αναπτυξιακό συνέδριο για το ρόλο των Logistics στην εθνική οικονομία κατά τη νέα εποχή που διαμορφώνεται, διοργανώνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ιστορική πορεία της Ευρώπης και της Ελλάδας. Στόχος της διοργανώτριας εταιρείας «Τεχνοεκδοτική / T-Press» είναι να εγκαινιάσει μια σειρά συνεδρίων που θα καθιερωθούν ως πόλος γόνιμου διαλόγου και θα αναδείξουν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και γνώση τις αναπτυξιακές ευκαιρίες και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και στην αναδιάταξη των διεθνών εμπορευματικών ροών.

Θεματικές ενότητες και ομιλητές

Επιστημονικός σύμβουλος του συνεδρίου είναι ο κ. Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Τις εργασίες θα ανοίξει ως keynote speaker ο Yφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Από τον πολιτικό κόσμο θα δώσουν επίσης το «παρών» ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης (ομιλητής), η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (keynote speaker), ο καθηγητής του ΠΑ.ΠΕΙ. και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μανιάτης (ομιλητής) και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Στέργιος Πιτσιόρλας (ομιλητής).

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Το συνέδριο θα στηριχτεί στις ακόλουθες 5 θεματικές ενότητες – συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης:

  • Energy Challenges & Solutions
  • Supply Chain & Logistics
  • The Economic Development
  • Innovation & Technology
  • Strategy Management[/box]

Μετά το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσει η απονομή θεσμικών βραβείων τιμής ένεκεν και Exceptional Contributional Awards.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ