Δείτε το βίντεο: Greek Wind Energy Anthem- Ελληνικό τοπίο και ανεμογεννήτριες.

 

Όμορφες εικόνες από τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, αναδεικνύει το πρόσφατο βίντεο που δημιούργησε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και αποτυπώνει τη νέα πραγματικότητα στον τομέα της ενέργειας:

Προστασία περιβάλλοντος με καθαρή ενέργεια, χωρίς γιγάντιες στήλες καπνού, χωρίς εξορύξεις και χωρίς το μαύρο πλαίσιο του κάρβουνου και των ορυκτών καυσίμων.

Εικόνες που προσθέτουν μίαν αισιόδοξη ματιά για το μέλλον της χώρας, που χρόνια στηρίχτηκε σε πηγές ενέργειας που πλήγωσαν το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

Σε αυτό το όμορφο αισθητικά ταξίδι στα αιολικά πάρκα της χώρας, η μουσική υπόκρουση που έχει επιλεγεί, αντανακλά ακόμη πιο έντονα, την εντύπωση που προκαλεί η νέα τεχνολογία και η ενσωμάτωση της στο φυσικό τοπίο.

Η μουσική επένδυση ανήκει στον δημιουργό Αναστάσιο Αντωνίου, πιο γνωστό ως Hi Profile διεθνούς φήμης Έλληνας dj και μουσικό παραγωγό ηλεκτρονική μουσικής, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την  UNESCO  «για τη συμβολή του  στην μουσική κληρονομιά του τόπου αλλά και για  τη συμβολή του στην παγκόσμια μουσική στο πλαίσιο της διάδοσης και ανταλλαγής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η ΕΛΕΤΑΕΝ χρησιμοποιεί τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για να προωθήσει τα μηνύματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της επιλογής της καθαρής ενέργειας ως μοντέλο αναπτυξιακό για την χώρα.

Με την προσέγγιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, διότι, οι Ανανεώσιμες Πηγές στέκονται πλέον, ως νέες μορφές έμπνευσης, αναμένεται πιο διαδραστική η συμμετοχή του πολίτη, στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι που υφαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

(Σημείωση: Εξαιρετικής έμπνευσης το πρώτο πλάνο του βίντεο, με συμβολική σημασία, όταν ως βότσαλο μέσα στην άμμο, το λογότυπο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, που σχεδιάστηκε από την κ. Κατερίνα Μανούση, και βασίζεται στο ρότορα της ανεμογεννήτριας, από το φύσημα του ανέμου στη θάλασσα, ανυψώνεται ως τους ορεινούς όγκους της Ελλάδας.

Αποδίδοντας πλήρως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελλάδας: τον άνεμο, ως πηγή έμπνευσης, ως βασικό χαρακτηριστικό του Αιγαίου, ως πηγή ενέργειας, που προστατεύει τον φυσικό πλούτο της χώρας).