Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕπίσκεψη Σταϊκούρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)-Την επόμενη εβδομάδα τα στελέ...

Επίσκεψη Σταϊκούρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)-Την επόμενη εβδομάδα τα στελέχη της ΕΤΕπ θα επισκεφθούν την Ελλάδα

Επίσκεψη Σταϊκούρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)-Την επόμενη εβδομάδα τα στελέχη της ΕΤΕπ θα επισκεφθούν την Ελλάδα

Την έδρα της ΕΤΕπ, στο Λουξεμβούργο, επισκέφθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να διερευνήσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση του αντικτύπου της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα και για χρηματοδότηση, με στόχο την υποστήριξη της ανάκαμψης από τον COVID-19 και την επιτάχυνση της δράσης για το κλίμα σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer και ο αντιπρόεδρός της, αρμόδιος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, ενημέρωσαν τον κ. Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Μιχάλη Αργυρού, σχετικά με την ταχεία ανταπόκριση της ΕΤΕπ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την αυξανόμενη υποστήριξη που παρέχει για την κλιματική δράση και την ενεργειακή μετάβαση τα επόμενα χρόνια.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην ΕΤΕπ πρόσφερε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε την ευρεία συμμετοχή της ειδικής Ομάδας Επενδύσεων του Ομίλου ΕΤΕπ για την Ελλάδα και να προσδιορίσουμε νέες επενδυτικές προτεραιότητες στις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι συνάδελφοί μου τόνισαν επίσης πώς ο Όμιλος ΕΤΕπ μπορεί να υποστηρίξει έργα βιώσιμων ενεργειακών υποδομών, ενεργειακής απόδοσης, βιώσιμης κινητικότητας, κυκλικής οικονομίας, ψηφιοποίησης, ύδρευσης, διαχείρισης αποβλήτων, ανταγωνιστικότητας, υγείας, έρευνας και ανάπτυξης και καινοτομίας στην Ελλάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ την Ελλάδα για πρώτη φορά ως Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, για να διαπιστώσω από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο των επενδύσεων που υποστηρίζονται από την ΕΤΕπ στη χώρα», είπε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αρμόδιος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen.

Υποστήριξη ρεκόρ

Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων συμφώνησαν νέα υποστήριξη-ρεκόρ, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, για νέες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις υψηλού αντικτύπου σε ολόκληρη τη χώρα και ενέκριναν περισσότερα από 4,3 δισ. ευρώ για μελλοντικές επενδύσεις. Η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα πέρυσι αντιπροσώπευε την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ποσοστό του εθνικού ΑΕΠ. Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα αντιπροσώπευε τη δεύτερη μεγαλύτερη κατά κεφαλή συμμετοχή στην Ε.Ε.

Στην Αθήνα

Επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τα στελέχη της ΕΤΕπ για την παρουσίαση νέας χρηματοδότησης επιχειρήσεων που σχετίζεται με τον COVID και με επενδύσεις ενεργειακής μετάβασης

Την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Werner Hoyer, ο αντιπρόεδρος Christian Kettel Thomsen και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤαΕ Alain Godard θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρουσιάσουν νέα, σημαντική χρηματοδότηση για επιχειρηματικές επενδύσεις και αναβάθμιση ενεργειακών υποδομών σε όλη την Ελλάδα και να συμφωνήσουν επισήμως ευρύτερη υποστήριξη για περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή μετάβαση στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ