ΑρχικήΕξοικονόμηση Ενέργειας Έρχεται το «Εξοικονομώ»

Έρχεται το «Εξοικονομώ»

Με πόρους, ύψους 250 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ του νέου ΕΣΠΑ θα προκηρυχτεί το νέο πρόγραμμα που θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Το «Εξοικονομώ» θα μπει και πάλι στην ζωή των ιδιοκτητών ακινήτων, μέσα στο δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.


Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ελληνογερμανικό συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και τη Γερμανία – Προοπτικές για το 2020 και μετά». Εν ακόμη ενθαρρυντικό, είναι πως η Πολιτεία θα τακτοποιήσει τι εκκρεμότητες του παλιού προγράμματος με ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.


Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να κινητοποιήσει πόρους συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ για τις εκκρεμότητες του παλιού θα διατεθούν συνολικά 110 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ